PODGORICA: Dvojica taksista završila u pritvoru nakon sukoba sa komunalnim inspektorom - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dvojica taksista završila u pritvoru nakon sukoba sa komunalnim inspektorom

Pot­pred­sjed­nik Stru­kov­nog sin­di­ka­ta tak­si­sta Cr­ne Go­re Ve­sko Bje­lić i tak­si­sta Vu­ko­man Osto­jić pro­ve­li su 11 sa­ti u po­li­cij­skom pri­tvo­ru na­kon što ih je in­spek­tor Ko­mu­nal­ne in­spek­ci­je Lju­bi­ša Ron­če­vić pri­ja­vio po­li­ci­ji da su upa­li u slu­žbe­ne pro­sto­ri­je in­spek­ci­je.

Bje­lić opo­vr­ga­va da su upa­li u slu­žbe­ne pro­sto­ri­je i na­vo­di da su do­šli kod in­spek­to­ra Ron­če­vi­ća po po­ja­šnje­nje zbog če­ga ih, ka­ko tvr­de, da­ni­ma mal­tre­ti­ra. Po­vod za po­sje­tu bi­lo je to što je Lju­bi­ša Ron­če­vić u če­tvr­tak ve­če na­pi­sao ka­znu Vu­ko­ma­nu Osto­ji­ću od 50 eura za ne­pro­pri­sno par­ki­ra­nje i za­u­sta­vlja­nje is­pred ne­ka­da­šnje rob­ne ku­će na Tr­gu ne­za­vi­sno­sti.
-Me­ne je ko­le­ga Osto­jić kon­tak­ti­rao da bi mi sa­op­štio da mu je in­spek­tor Ron­če­vić na­pi­sao ka­znu, te da ga je u 23.30 sa­ti po­zvao da do­đe u pro­sto­ri­je Ko­mu­nal­ne in­spek­ci­je u SC „Mo­ra­ča”. Ja kao pred­stav­nik pod­go­rič­kih tak­si­sta do­šao sam is­pred pro­sto­ri­ja Ko­mu­nal­ne in­spek­ci­je gdje se oku­pi­lo još na­ših ko­le­ga. Na kul­tu­ran na­čin sam po­ku­šao da sa­znam o če­mu se ra­di, ali je Lju­bi­ša Ron­če­vić u star­tu bio ne­lju­ba­zan. Pri­je­tio je ko­le­gi Osto­ji­ću da će vi­dje­ti gdje će ga po­sla­ti sa­mo za­to što su ko­le­ge do­šle da ga po­dr­že. Pi­tao sam Ron­če­vi­ća zbog če­ga nas mal­ter­ti­ra i re­kao mu da smo se oku­pi­li u znak po­dr­ške ko­le­gi, na šta je on na­ma re­kao da iza­đe­mo na­po­lje jer smo do­šli u slu­žbe­ne pro­sto­ri­je – sa­op­štio je Bje­lić.
Bje­lić na­vo­di da su u pe­tak u 13 ča­so­va iz­ve­de­ni kod su­di­je za pre­kr­ša­je, ali da su tra­ži­li da se ro­či­šte od­lo­ži da bi kon­sul­to­va­li advo­ka­ta. Su­di­ja im je, ka­ko na­vo­di Bje­lić, iza­šla u su­sret pa je no­vo ro­či­šte za­ka­za­no za 24. no­vem­bar.

Svje­dok „upa­da” u pro­sto­ri­je Ko­mu­nal­ne in­spek­ci­je u če­tvr­tak ve­če bio je Mi­lo­rad Sa­vo­vić, sa­mo­stal­ni pred­u­zet­nik. On je ju­če sa još 20-ak tak­si­sta do­šao is­pred Osnov­nog su­da da pru­ži po­dr­šku pri­ve­de­nim ko­le­ga­ma.

-Od ka­da je do­ni­je­ta Od­lu­ka o tak­si pre­vo­zu i ka­da se po­kre­nuo pro­ces uvo­đe­nja tak­sti­sta u re­gu­lar­ne to­ko­ve, Ve­sko Bje­lić do­ži­vlja­va raz­ne ne­pri­jat­no­sti. Jed­na od ta­kvih je i si­tu­a­ci­ja sa Lju­bi­šom Ron­če­vi­ćem, ko­mu­nal­nim in­spek­to­rom ko­ji je na­šem ko­le­gi Vu­ko­ma­nu Osto­ji­ću na­pi­sao ka­znu zbog za­u­sta­vlja­nja i par­ki­ra­nja na mje­stu gdje to ni­je do­zvo­lje­no. Ko­le­ga nas je oba­vi­je­stio da je ka­žnjen i mi smo po­šli da vi­di­mo što je pro­blem sa Lju­bi­šom Ron­če­vi­ćem, ko­mu­nal­nim in­spek­to­rom, ko­ji sva­ko­dnev­no pro­ga­nja tak­si­ste pred­u­zet­ni­ke. Ka­da smo do­šli kod nje­ga on je po­čeo da vi­če na nas i re­kao nam da iza­đe­mo na­po­lje. Na to ni­ko ni­šta ni­je pro­go­vo­rio, a za tri, če­ti­ri mi­nu­ta je sti­gla in­ter­vent­na po­li­ci­ja, ma­ri­ca, in­spek­to­ri-re­kao je Sa­vo­vić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com