Sin premijera Markovića najavio tužbu protiv Dana - Volim Podgoricu

Sin premijera Markovića najavio tužbu protiv Dana

Predrag Marković, sin premijera Duška Markovića, najavio je tužbu protiv dnevnog lista Dan, zbog, kako je kazao, “neistina i medijske hajke koja se protiv njega i njegove porodice vodi iz ovog lista” nakon teksta objavljenom u ovom listu u kom piše da je kupio stan od 100.000 eura, za koji „nema porijekla novca”.

U tekstu se navodi da je nekretnina na Markovićevo ime u katastru upisana 18. septembra. Dan u današnjem tekstu takođe navodi da prema katastarskim podacima, Marković stan nije dobio na poklon niti ga je naslijedio.

“Tekst koji je objavio tabloid Dan pod naslovom “Za stan od 100.000 eura nema porijekla novca”, predstavlja flagrantan primjer laži i podmetačine, sračunate da se meni i mojoj porodici nanese šteta, a sve sa ciljem političkog profita onih snaga koje sada uređuju te novine”, naveo je Predrag Marković u izjavi dostavljenoj našoj redakciji.

Dan piše da se u posljednjem izvještaju, koji je Predrag Marković podnio napuštanjem funkcije komercijalnog direktora Montenegroerlajnza (MA), navodi da je pored plate, od oko 1.400 eura mjesečno, imao i prihod od rente poslovnog prostora koji je na godišnjem nivou iznosio preko 17.000 eura. List takođe navodi da je Marković i ranije bio stambeno obezbijeđen, apa je ranije Agenciji prijavio da je vlasnik stana od 53 metra kvadratna. Međutim, Dan tvrdi da se u katastarskim evidencijama se taj podatak ne navodi.

Dan u tekstu navodi da je Predrag Marković kao javni funkcioner, odnosno komercijalni direktor MA prethodnih godina podnosio izvještaje o prihodima i imovini. Prema tim podacima, u tekstu ovog dnevnog lista piše da je onu 2015. godini bio član odbora direktora i koordinator za rad predstavništava u inostranstvu, gdjeje zarađivao oko 1.400 eura. Kasnije je imenovan za komercijalnog direktora MA, da bi u avgustu 2016. podnio ostavku na tu funkciju.

On je naglasio da u ranijem izvještaju predatom ASK piše da nema ušteđevinu, ali da se takođe u istom izvještaju jasno navodi da je vlasnik stana od 53 kvadrata, a koji je međuvremenu prodao za 80.000 eura.

“Tekst je u potpunosti neeprofesionalan i paušalan i u cjelosti neistinit. Taj novac sam uplatio na račun kompanije Čelebić, kao dio kupoprodajne cijene za stan koji je predmet interesovanja Dana, uz ugovorom utvrđenu obavezu da ostatak od 30.000 eura isplatim u roku od tri godine”, naveo je Predrag Marković.

On je uz saopštenje priložio ugovor o prodaji postojećeg stana, ugovor o kupovini novog stana, oba sačinjena kod Notara 11. jula o.g, kao i izvod iz Lista nepokretnosti gdje se, kako je rekao, jasno vidi da više nije vlasnik stana od 53 kvadrata.

“Pošto duži period nijesam ni javni funkcioner, očigledno je da se ovdje ne radi o brizi o javnom interesu u smislu prijavljivanja prihoda i imovine, što sam savjesno radio za vrijeme vršenja funkcije, već o tipičnom medijsko-političkom progonu iz samo jednog razloga – što sam sin premijera Duška Markovića”, kazao je Predrag Marković.

Dan nadalje u tekstu navodi da je premijerova supruga Tamara Marković, prema tim podacima, takođe radila u Montenegroerlajnzu.

“Stan je kupljen od kompanije Čelebić, a ne od Zetagradnje; supruga koju spominju pod imenom Tamara, ne postoji u našoj porodici, a pogotovu nije premijerova supruga, kako eksplicitno navode. Ako su mislili na moju suprugu, ona se zove Tijana”, naveo je Predrag Marković.

On je poručio da će zbog neistina i medijske hajke koja se protiv “mene i moje porodice vodi iz Dana, zatražiću zaštitu od pravosudnih organa, u odgovarajućem postupku”.

Marković: Radujemo se tužbi

Povodom najavljene tužbe oglasio se i glavni i odgovorni urednik Dana  Nikola Marković koji poručuje da se iu redakcije ovog lista “raduju tužbi”.

Nikola Marković

Prema njegovim riječima, list posjeduje dokumentaciju koja nedvosmisleno ukazuje o sumnjivoj poslovnoj transakciji o kojoj je pisao.

“Na sudu će premijerov sin imati priliku da detaljno obrazloži mnoge nelogičnosti u ugovorima i objasni porijeklo svog novca. Ono što je za svaku pohvalu jeste činjenica da članovi premijerove porodice novinarima Dana više ne prijete ubistvom nego tužbama. Pozdravljamo tu promjenu kursa kad je u pitanju odnos prema našoj redakciji”, kazao je Marković.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com