SUROVA OSVETA MADRIDA Španija primijenila NUKLEARNU OPCIJU: “Nismo to željeli, ali smo morali” - Volim Podgoricu

SUROVA OSVETA MADRIDA Španija primijenila NUKLEARNU OPCIJU: “Nismo to željeli, ali smo morali”

Španski premijer Marijano Rahoj, izjavio je danas da je vlada u Madridu ukinula regionalnu vladu Katalonije. Prema rečima premijera “vlada je morala da primijeni ovu mjeru iako to nije želela”.

Premijer Rahoj je danas sa ministrima održao sjednicu kabineta svoje vlade na kojoj je donijeta odluka da se ukine regionalna vlada Katalonijom. Do ove odluke došlo je gotovo tri nedjelje nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Španska vlada tvrdi da je referendum bio nelegalan, a u isto vrijeme lider katalonskih separatista, Karls Pudždemont, kaže da je dobio mandat za proglašenje neovisnosti.

Rahoj i njegova vlada će, kako prenosi BBC, aktivirati član 155 španskog ustava koji omogućava vlastima da zbog nastale krize po prvi put preuzmu direktnu kontrolu nad Katalonijom. Među ostalim, moguće je da Madrid ukine i katalonsku regionalnu policiju.

Od 43 posto Katalonaca, koliko ih je 1. oktobra izašlo na referendum, njih 90 posto glasalo je za proglašenje nezavisnosti. Većina birača, koji su bili protiv nezavisnosti Katalonije, bojkotovala je referendum.

2 komentara

  1. This web-site is really a walk-through it really is the info you wished with this and didn’t know who to inquire about. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com