Evo ko je proglašen za fudbalera godine - Volim Podgoricu

Evo ko je proglašen za fudbalera godine

Kristijano Ronaldo je najbolji igrač planete u izboru FIFA.

Portugalski fudbaler drugi put zaredom ponio je nagradu “the BEST” koju dodjeljuje svjetska kuća fudbala. Trijumfovao je ispred Mesija i Nejmara.

“Hvala svima što su glasali za mene. Sjajno je što sam ovdje sa Leom i Nejmarom. Osvojio sam uzastopne nagrade i veoma mi je drago, za mene je ovo veliki trenutak. Imam fanove širom svijeta i to cijenim. Takođe sam srećan što sam u društvu svih ovih velikih fudbalera.” – kazao je Ronaldo.

Zinedin Zidan je najbolji trener u 2017. On je slavio ispred Antonija Kontea i Masimilijana Alegrija.

“Želio bih da se zahvalim svim igračima koji su mi ovo omogućili. Ovo je posebna nagrada za mene.” – kazao je Zidan na španskom uz opasku da vrlo loše priča engleski.

Đanluiđi Bufon je osvojio trofej namijenjen najboljem golmanu.

“Moram da pričam engleski i to je težak momenat za mene. Veoma sam srećan, velika je čast što u mojim godinama dobijam ovakvo priznanje. Ponosan sam. Zahvalan sam klubu, treneru saigračima. Hvala i svima koji su glasali za mene. Nijesmo osvojili Evropu, ali nadam se da ove sezone možemo i to.” – kazao je Bufon.

Đanluiđi Bufon predvodi i FIFA idealan tim. U odbrani ispred njega su Alveš, Ramos, Bonući i Marselo. Trio na sredini čine Kros, Modrić i Injesta. Napadačku liniju naravno nemoguće je promijeniti: Mesi, Ronaldo i Nejmar.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com