Adžić: Imamo realne izglede za plasman dalje, ali je primarni cilj da napredujemo - Volim Podgoricu

Adžić: Imamo realne izglede za plasman dalje, ali je primarni cilj da napredujemo

Mladi tim rukometašica Budućnosti ostvario je ubjedljivu pobjedu u prvom kolu Lige šampiona nad njemačkim Bitnghajmom rezultatom 32:24, i tako na najbolji način otvorile evropsku sezonu, da bi nakon toga izabranice Dragana Adžića pretrpjele dva poraza na dva teška gostovanja.

Od Podgoričanki su bili bolji Vajpers koji je slavio sa 29:19, da bi u trećem kolu bio bolji Mec, koji je upisao pobjedu rezultatom 27:23.

Obistinile su se najave trenera podgoričkog kluba da oscilacije u igrama mladih ekipa mogu da budu velike što je bilo i vidljivo u duelima sa Norvežankama i Francuskinjama.

Budućnost ipak i dalje ima velike izglede da se nađe u drugoj fazi Lige šampiona, u kojoj će plasman izboriti tri najbolje ekipe iz grupe, a Adžićeva ekipa u nastavku takmičenja ima nešto lakši raspored, kada će na svom parketu dočekati Vajpers i Mec, a u gostima će igrati protiv Bitinghajma.

“Nekada više nauičite iz poraza nego iz pobeda. Naravno da nismo zadovoljni što smo izgubili od Vajpersa i Meca ali je jako bitno da mlada ekipa stiče iskustvo, da napreduje iz dana u dan i da još uvijek ima realne izglede za plasman u drugu fazu takmičenja. Imaćemo nešto lakši raspored, jer dvije utakmice igramo na svom parketu a to očigledno trenutno mnogo više prija ekipi koju vodim. Nadam se boljim rezultatima i nadam se da ćemo izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Ali, ponavljam primarni cilj je da ekipa napreduje iz dana u dan. Prije svega zbog toga bih jako volio da izborimo plasman dalje jer bi mlade rukometašice imale priliku da u duelima sa najboljim timovima Evrope nastave sa sticanjem znanja i iskustva”, kazao je Adžić u izjavi za Sport Klub.

On je dodao i da bi za mladu i neiskusnu veliki uspjeh bio da izbore prolaz u drugu rundu.

“Nastavićemo sa žestokim radom i nadam se uspeti da stignemo do cilja a to je plasman u drugu fazu takmičenja. To bi za ovako mladu ekipu bilo ravno plasmanu na finalni turnir što nam je polazilo za rukom prethodne dvije godine”, istakao je Adžić.

Naredni meč u ligi šampiona Budućnost igra protiv Meca 4. novembra u Podgorici.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com