Biljana je sa 8 godina oboljela od raka kostiju, a onda je pobjedila! Evo kako - Volim Podgoricu

Biljana je sa 8 godina oboljela od raka kostiju, a onda je pobjedila! Evo kako

Biljani je sa samo osam godina potvrđena dijagnoza jednog od najtežih oblika raka kostiju – osteo sarkom, zbog kojeg je izgubila nogu.

Biljana Stojković je imala rak zbog koga joj je amputirana noga. U emisiji “Život Priča” opisala je svaki trenutak svoje borbe sa opakom bolešću.

 

Ona više nema rak, ali je ostala i bez noge. Ipak, ovu pozitivnu djevojčicu to ne sprječava da živi život baš kao i svi njeni vršnjaci.

 

Majka Dragana i otac Miroljub govore za “Život priča” kako je Biljana 2012. godine nakon gimnastike osjetila bol u nozi, a nakon samo 15 dana joj je potvrđena dijagnoza da ima jedan od najtežih oblika kancera kostiju – osteo sarkom.

FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Zbog ove bolesti je morala da ide na hemoterapiju, a roditelji kažu da je bilo momenata kada su se strašno plašili, ali da im je to ujedno davalo snagu da nastave sa borbom.

 

U maju 2012. krenuli su na prvu hemoterapiju, a Biljana je svoju kosu potpuno odsjekla, i kaže da sada ima ljepšu zahvaljujući hemoterapijama.

Roditeljima je posle šeste hemoterapije, predloženo da se uradi zamjena potkoljenične kosti. Rezultati su bili odlični nakon operacije, ali da nevolja bude veća, Biljana je posle presađivanja kosti pala i slomila butnu kost te noge. I tada ljekari predlažu amputaciju. Svi ljekari su bili iznenađeni otkud recidiv, posebno sa tako dobrim rezultatima.

FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Otac koji je odlučio da provjeri još jednom Biljanine rezultate poslao ih je u Segedin, gdje je ustanovljeno da ona zapravo boluje od tumora velikih ćelija. To je tumor koji se liječi injekcijama i uopšte nije maligni.

 

Nakon amputacije noge i propisane nove doze hemoterapije, roditelji su počeli da razmišljaju o tome da bi ipak trebalo da se obrate nekoj klinici u inostranstvu.

FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Odlučili su da odu u Milano gdje na kontrolnim snimcima, rentgen pokazuje da Biljana ima nekoliko metastaza na plućima.

 

Nakon toga, kreće ponovo još jedna borba. Srećom Biljana reaguje dobro na terapije, i nakon četvrte hemoterapije rezultat pokazuje da na plućima nema ništa. Biljana se vratila u Beograd, dobila je protezu, za koju kaže da je odmah zavoljela.

FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Njena borba je dugo trajala, nije klonula duhom, borila se smijehom, pozitivnom energijom što joj je i dodatno davalo dodatnu snagu da istraje.

1 komentar

  1. produce,It happens to be love people raised countless party while in the turntable, the main turntable will not avoid so that the overall victorious one that will not always appreciate what people.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com