PLJAČKA ZLATARE: Udarili vlasnicu u glavu, vezali je selotejp trakom, pa ukrali 55.000 eura - Volim Podgoricu

PLJAČKA ZLATARE: Udarili vlasnicu u glavu, vezali je selotejp trakom, pa ukrali 55.000 eura

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac osudila je Beranca Adnana Šuntića na četiri godine zatvora zbog razbojništva u Sloveniji.Prema optužnici koja je potvrđena presudom, on je 18. januara 2012. godine u Brežicama u Sloveniji, iz zlatarske radnje “Aurum” opljačkao 54.980 eura. Taj predmet Slovenija je ustupila Crnoj Gori, gdje Šuntić već izdržava petogodišnju kaznu zatvora zbog druge pljačke u Srbiji.

Šuntić je tokom istrage i suđenja negirao da je počinio to krivično djelo sa pokojnim V. L. Kazao je da u Sloveniji boravio samo jedan dan, da u Brežice nije odlazio i da ništa ne zna o pljački.

“Njegov DNK profil otkriven je na oba kraja selotejp trake, kojom su vezali vlasnicu zlatare Milenu Hercigonju”, kazao je u završnoj riječi viši državni tužilac, Hasan Lukač.

Prema navodima optužnice, jedan od napadača je vlasnicu zlatare udario u glavu, uhvatio je za ruke i selotejp trakom vezao iza leđa, gurajući joj glavu prema patosu, dok je drugi iz trezora koji je oštećena prethodno otvorila oduzeo zlatni nakit koji je kasnije prodao.

Potom su je na silu ugurali u toalet, prekrili joj usta peškirom pričvršćujući ga selotejp trakom, a zatim su sa oduzetim nakitom izašli iz zlatare i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Dneve novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com