MUKE RODITELJA U CRNOJ GORI: Niko ne može da nađe riječi sa novim slovima, pa se sprdaju sa problemima osnovaca - Volim Podgoricu

MUKE RODITELJA U CRNOJ GORI: Niko ne može da nađe riječi sa novim slovima, pa se sprdaju sa problemima osnovaca

U udžbenicima crnogorskog jezika, krajem 2011. godine uvedena su dva nova slova, koja su napravila potpunu zabunu kako osnovcima, tako i njihovim roditeljima.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na grupi “Podgorički vremeplov” pojavila se objava u kojoj se traži pomoć oko riječi sa slovima Ś i Ź, novim slovima crnogorskog jezika i književnosti. Odgovori su potpuno urnebesni!

 

Roditelji su pisali komentare koji su zasmijali sve, a i vas će sigurno. Mada, njihovoj djeci sigurno nije bilo smiješno kad većina nije znala da uradi zadatak.

 

“Nijesmo ni mi to znali ,kada je trebalo uraditi zadatak ostavili smo naravno ,neurađeno. A ,onda mi je dijete reklo,da je neko iz njenog odjeljenja napisao riječ ” guŚ”…”Guś,guuś,guś””, napisala je jedna majka, što je izazvalo smeh drugih.

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

A onda su neki čak i smislili urnebesni pjesmu sa ovim slovima.

 

“Ja imam pjesmu na ta slova kaže pjesma Dje si Pośo Pośo,Pośo je Pośo na pośo”, rekao je jedan Aleksandar.

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

A potom se umješala i jedna žena iz Srbije.

 

“Kad ste mogli izmisliti jezik, pa izmislite i riječ”, napisala je ona.

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Jedna Ana je isti problem imala već sa svojim djetetom, pa je roditeljima otkrila tačne odgovore.

 

“Ovaj zadatak je i moj sin imao ako se ne varam u II ili III razredu….naravno ostao ne završen. Evo tačnih odgovora nažalost : preśednik,śekira, źenica a na kraju riječi nema”, napisala je.

FOTO: PRINTSKRIN FACEBOOK

Na ovoj objavi ljudi nisu prestajali da se šale, pa su lagano smišljali pjesme.

 

“Šta se ono na Dinari Śjaji u mog đeda śubara na glavi”, napisao je jedan Dalibor.

FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Pogledajte i sami šta su još pisali ljudi:

 

3 komentara

  1. Samo vi uzivajte u ovih par godina vladavine DPS gadova i lazova! Nece vam prica poci, jer meni kad djeca porastu dovoljno da krenu u skolu, ja licno cu pocijepati te stranice iz bukvara i nabiti u usta direktoru osnovne skole. Koja God bude. A ako se budu sto zalili ili brecali natjeracu ih da pojedu cijeli bukvar! Gadovi laZljivvi oce Satanizam i nemoral da nam djeci u osnovnoj skoli podmecu. Tako ce da uvedu i bajke za gay @djecu@… Da nam djeca uce o njihovom bludu , nemoralu i sodomiji… Zajebali ste se o Satanisti iz EU. Crna Gora je Hriscanska, PRavoslavna Sparta. Ima da vas najurimo van Crne Gore sve vas Sataniste, lazove i manipulatore! Dosao je kraj DPS sekte!!!

  2. Zasto ne napišes puno ime i prezime spratanac, da vidimo ko je taj mudolja sto “zabija bukvare u usta”? Neće četnici i popovi pedofili da kroje politiku iz 13 vijeka. Ako je ko satanist i sociopata to si ti i tebi slični.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com