Vojska prodaje 454 vozila: Cijena 0,24 eura po kilogramu - Volim Podgoricu

Vojska prodaje 454 vozila: Cijena 0,24 eura po kilogramu

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prodaće 454 motornih i priključnih vozila, radnih mašina i vozila specijalne namjene, koja su stara između 20 i 45 godina. Ova vozila Vojsci i ministarstvu su nepotrebna, a njihovom prodajom zaradilo bi se skoro 685.000 eura. Pomenuti novac bi se iskoristio za nabavku opreme za modernizaciju, u cilju postizanja pune interoperabilnosti Vojske Crne Gore sa NATO i partnerskim zemljama.

Ova vozila su, kako je objašnjeno u informaciji koju je usvojila Vlada, više godina su van upotrebe u Vojsci i kao takva se nalaze na spisku neperspektivnih vozila.

“Predmetna vozila su cjelokupni životni vijek čuvana na otvorenom prostoru, izložena svim vremenskim uslovima, tako da su ista u potpunosti korodirala, nekompletna, neispravna a zbog godina starosti, neispravnosti, nekompletnosti i opšte lošeg stanja njihov remont nije isplativ. Takođe, prisutan je problem čuvanja navedenih motornih i priključnih vozila u jedinicama Vojske Crne Gore s obzirom da se nalaze na 18 lokacija. U ljetnjim mjesecima dodatni problem predstavlja i mogućnost izbijanja požara, pa je potrebno iste i protivpožarno obezbijediti. Sve ovo iziskuje dodatne troškove za MO i VCG”, objašnjeno je u dokumentu.

Kako je objašnjeno, vozila će biti prodata kao otpadna, putem tendera. Početna cijena biće 0,24 eura po kilogramu.

(Standard)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com