PODGORICA Glavni grad odgovorio Mitropoliji: Umjesto HRAMA auto perionica, sve je PO SPORAZUMU - Volim Podgoricu

PODGORICA Glavni grad odgovorio Mitropoliji: Umjesto HRAMA auto perionica, sve je PO SPORAZUMU

Lokacij  na   Koniku ,  na  kojoj će umjesto vjerskog objekta, biti privremeno postavljena autoperionica, nije predmet Sporazuma o regulisanju imovinsko – pravnih odnosa, koji je Glavni grad sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom zaključio 5. maja 2014. godine.

To je “Vijestima” saopšteno iz Glavnog grada, uz obrazloženje da je Glavni grad Sporazum realizovao u potpunosti.

U Sporazumu u koji su “Vijesti” imale uvid, se ne pominje lokacija  na  Koniku .

“Podsjećamo da Glavni grad nije izmijenio važeću plansku dokumentaciju niti je ovaj lokalitet planiran za neku drugu namjenu. Javni poziv se odnosio  na  davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenog objekta montažnog karaktera, do privođenja namjeni važećih propisa”, saopšteno je iz Glavnog grada.

PODGORICA: Umjesto hrama biće auto-perionica

Iz Mitropolije su u otvorenom pismu gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću prije dva dana saopštili da “nepoštovanje obaveza koje je Glavni grad dogovorio sa Mitropolijom može dovesti do ništavosti sporazuma zaključenog između ove dvije strane o sporazumnom rješavanju sudskih sporova”.

Sporazum od 5. maja 2014. ne tretira ovu lokaciju, a donijet je, kako je saopšteno iz Grada,  na  osnovu skupštinskih odluka kojima su stvoreni uslovi za sporazumno okončanje više sudskih postupaka koji su vođeni između Glavnog grada i Mitropolije crnogorsko-primorske kako bi se, u obostranom interesu, sporazumno regulisali svi sporni imovinsko-pravni odnosi.

DUP-om „Konik sanacioni plan“, su, kako je pojašnjeno iz Glavnog grada, definisane urbanističke parcele među kojima je UP265, koja je namijenjena za vjerski objekat.

“Plan konkretno predviđa da je vjerski objekat “planiran u centralnoj zoni plana uz Ulicu žrtava fašizma…. Planirani sadržaji i spratnost objekta će se definisati kroz Idejno rješenje a u skladu sa karakteristikama specifične namjene”, navodi se u odgovorima iz Glavnog grada.

Iz dokumentacije se, kako je saopšteno, vidi da je urbanistička parcela  na  kojoj je planiran vjerski objekat površine 2.429 kvadrata, dok je maksimalna bruto građevinska površina planiranog vjerskog objekta 700 kvadrata.

“Planskim dokumentom nije određena konfesija niti korisnik planiranog vjerskog objekta”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com