Na ovogodišnjem Podgoričkom maratonu rekordnih preko 1.000 takmičara iz 39 zemalja - Volim Podgoricu

Na ovogodišnjem Podgoričkom maratonu rekordnih preko 1.000 takmičara iz 39 zemalja

Na sjutrašnjem internacionalnom Podgoričkom maratonu, 24. po redu, nastupiće rekordnih više od 1.000 atletičara, iz, takođe, rekordnih 39 država, saopšteno je iz Direkcija podgoričke manifestacije.

Start i cilj maratona biće na podgoričkom Trgu nezavisnosti, a kao i prošle godine, maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi.

U okviru manifestacije biće održano Prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu. Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat.

Član je je i Udruženja profesionalnih maratona svijeta od 2010. godine, a nalazi se i u njegovom kalendaru.

U okviru manifestacije biće održane trke na putu-cesti, kao trke zadovoljstva, na pet i deset kilometara,za sve uzrasne kategorije.

Najavljeno je da će na Trgu nezavisnosti biće predstavljena prezentacija projekta Dječija atletika za uzrast od 7 do 12 godina.

Od poznatih trčaće i prošlogodišnji pobjednik Abel Kibet Rop, koji je početkom septembra slavio i u Vroclavu (2:13,36), Bernard Kitur, Džoel Maina Mvangi, kao i maratonke Koeč Rebi Čirono, Helen Džipkoskei Kimutai.

Najbolji rezultat u prethodnih 20 godina dva sata, 11 minuta i 41 sekundu, ostvario je Bugarin Petko Stefanov 1997. godine.

U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ima Olivera Jevtić (2:31,18) ostvaren 2009. godine.

Prošle godine pobijedili su kenijski atletičari Abel Kibet Rop (2:19,17) i Glejdis Džipkurui Bivot (2:42,1).

Pokrovitelj maratona je Glavni grad, a polumaratona opština Danilovgrad, odakle će startovati polumaratonci.

Promoterka maratona biće višestruka pobjednica maratona i polumaratona u Podgorici, Olivera Jevtić.

Start maratona zakazan je za devet sati.

Vijestu

2 komentara

  1. I’d need to talk with you here. Which is not some thing I usually do! I spend time reading an article that will get people to believe. Also, many thanks for permitting me to comment!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com