Danilović opoziciji: Prekinimo ovu lakrdiju - Volim Podgoricu

Danilović opoziciji: Prekinimo ovu lakrdiju

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović pozvao je opozicione poslanike da se sastanu kako bi se dogovorili o zajedničkom djelovanju u vezi sa vanrednim parlamentarnim izborima i zajedničkim potezima ukoliko vlast odbije njihove zahtjeve.

Crnogorska opozicija već godinu bojkotuje Skupštinu. Počeli su jedinstveno, ističući više puta da će u tome istrajati sve dok vlast ne udovolji njihovim zahtjevima, od kojih je ključni dobijanje datuma za vanredne parlamentarne izbore.

Tokom trajanja bojkota u skupštinske klupe vratio se, na kratko, DF.

Za sada je jedino građanska opozicija koju čine Demokrate, SNP, URA, SDP, Demos kategorična da se neće vratiti u skupštinske klupe dok ne izdejstvuje vanredne parlamentarne izbore.

Zato Danilović moli kolege da svi skupa sjednu za sto i dogovore konkretne korake.

“Javno vas molim da svi skupa sjednemo za sto, veliki sto – nas 39 opozicionih poslanika izglasanih sa 178.000 glasova građana, sjednemo i dogovorimo se da prekinemo ovu lakrdiju”, pozvao je Danilović kolege.

To je, kaže, mnogo jednostavnije nego što im se čini.

“S toga je ovo moje pismo neka vrsta lične platforme za prvi susret kako se ne bi dogodilo da se posvađamo, kao mnogo puta, na tom nesuđenom sastanku oko stolica, rasporeda sjedjenja, prije nego se ljudski posvađamo za stolom oko čega god vrijednog svađe”, kazao je Danilović.

Lider Ujedinjene Crne Gore pita opozicione kolege hoće li nove parlamentarne izbore ili ne.

“Ako hoćemo pitam se za kada ih hoćemo– za početak sljedeće godine; zajedno sa predsjedničkim i lokalnim; bilo kad u 2018 godini? Ako ih hoćemo možemo li u pisanoj formi ispostaviti uslove za njihovo održavanje – naravno Vladi i DPS-u, a ne međusobno? Izmjene kojih zakona ćemo predložiti u najkraćem roku kako bismo dobili poštenije izborne uslove? Ako se o svemu dogovorimo i potpišemo zajedničku platformu, zahtjeve ili šta već, a Vlada i DPS odbiju, možemo li obećati javnosti da ćemo potom povući neki zajednički potez?”, pita Danilović.

Ako DPS ostane pri tome da će novih parlamentarnih izbora biti tek 2020. godine, Danilović pita opoziciju hoće li se samo naljutiti na njih ili će dobiti spreman politički odgovor.

“Ako nas odbiju hoćemo li uredno izaći na sve lokalne i predsjedničke izbore? Ako prihvate da razgovaraju sa nama, sa predstavnicima 50 odsto građana Crne Gore, hoćemo li razgovarati mi sa njima ili ćemo se zakleti u partijske časti da razgovora nema? Ako ne uradimo ništa od ovoga, ako nastavimo međusobni opozicioni rat, ako uredno i u kolonama izađemo ili izađete na predstojeću grupu lokalnih izbora i “kojim čudom” ne bude pobjede, nego nas prevare i pokradu, hoćemo li nastaviti kao da ništa nije bilo i kao da niko nije kriv?”, pitao je Danilović.

Ako opozicija neće vanredne, nove parlamentarne izbore, a hoće uredno da se takmiči na svim lokalnim,Danilović poručuje da se ne moraju ni sastajati.

“Za tako “genijalan” plan nam ne treba nikakvo dogovaranje”, kaže Danilović.

Bilo bi, kako je naveo, u tom slučaju korektno da se onda više ne optužuju za “izdaju svetih” dogovora od ranije jer ih nije ni bilo.

“Bilo bi normalno da onda svi vodimo svoje politike pa gdje ko izgura. Bilo bi pošteno da se više ne nadmećemo u patriotizmu i dosljednosti jer je sasvim dovoljno i je dnog i drugog u politici vladajuće koalicije”, poručio je Danilović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com