Neko je RAZBIO sve bundeve za NOĆ VJEŠTICA - Volim Podgoricu

Neko je RAZBIO sve bundeve za NOĆ VJEŠTICA

Za sada nepoznati vandali pod okriljem noći, porazbijali su sinoć sve izrezbarene bundeve i dio ukrasa koje je Turistička organizacija Tivat postavila na javnim površinama u tim gradu, u sklopu obilježavanja anglosaksonskog praznika Haloween – Noć vještica.

Prema riječima direktorice TO Tivat Gabrijele Glavočić, uništeno je preko 60 maštovito izrezbarenih bundeva koje su bile postavljene na rasvjetnim tijelima duž šetališta Pine i uz Ulicu Druge dalmatrinske brigade na Trgu magnolija, a koje su jedna od simbola Haloween-a. Rezbarene bundeve bile su rad učenika OŠ “Drago Milović” , Srednje mješovite škole “Mladost” i članova Omladinskog kluba Tivat, a dodatno su bile dekorisane ukrasima koje je NVO  “Maškarada” stavila sa ciljem da doprinese ambijentu Noći vještica. Za najljepše izrezbarene bundeve TO je inače, imala namjeru i da nagradi njihove autore.

Pored tikava, nepoznati počinioci su slomili i četiri kotla od gipsa, rekla je Glavočić istakavši da su jedino ostali ukrasi na palmama jer ih nisu mogli dohvatiti.Ona je pozvala tivatsku policiju da otrkrije počiniove ovog vandalizma, izražavajući nadu da će im u tome pomoći i snimci sa kamera za video nadzor koje se nalaze na objektima duž Pina i Trga magnolija.

Inače, u petak je zasijedao i Izvršni odbor Turističke organizacija Tivat koji je razmatrao i podržao izvještaj o nizu turističko-zabavnih manifestacija koje je TO sprovela proteklih mjeseci pod zajendičkim nazivom “Ljeto 2017”.Usvojene su izmjene Pravilnika za izbor za dodjelu nagrada „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu“ i donešena je odluka o raspisivanju Javnog konkursa za valorizaciju ornitološkog rezervata „Solila“.

“Izvršni odbor je pohvalio rad TO, dao pozitivno mišljenje i izrazio zadovoljstvo o svim realizovanim aktivnostima, čak i o brojnim drugim neplaniranim. Jedna od tema je bila i namjera o uvođenju izletničke takse na pojedinim atraktivnim lokalitetima na teritoriji Opštine Tivat, a na bazi upućenog pozitivnog mišljenja TO Tivat od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma“, saopšteno je iz TO najmanjeg bokeljskog grada.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com