Đukanović gradi i HE na Bistrici - Volim Podgoricu

Đukanović gradi i HE na Bistrici

Podgorička kompanija BB Hidro Blaža Đukanovića, sina bivšeg premijera, predala je zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za gradnju male hidroelektrane Bistrica u Kolašinu.

Zahtjev je u ime kompanije predao ovlašćeni zastupnik Slaven Burzanović, a u njemu se traži da im se izda dozvola za gradnju elektroenergetskog objekta za proizvodnju električne energije na području Lipovske Bistrice u Kolašinu.

Firma, sina aktuelnog lidera DPS Mila Đukanovića, je prije gotovo godinu dobila urbanističko tehničke uslove za gradnju male hidroelektrane „Bistrica“ na dijelu vodotoka Bistrica na katastarskoj opštini Lipovska Bistrica opština Kolašin.

Đukanovićeva firma je u postupku i za gradnju male hidroelektrane na vodotoku Slatina kod Kolašina.

BB Hidro, kako se navodi u Centralnom registru privrednh subjekata osnovali su Đukanović i njegov poslovni partner Ivan Burzanović, dok je Slaven Burzanović ovlašćeni zastupnik. Đukanović je ujedno i izvršni direkor.

Podgorička firma je početkom godine predala Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za gradnju još jedne male hidrolektrane i to na dijelu vodotoka Slatina u katastarskoj opštini Raško Mioska u Kolašinu. Ministarstvo je još u maju prošle godine izdalo firmi BB Hidro energetsku dozvolu, kojom je dozvoljena gradnja manje hidroelektrane, čija bi snaga bila 453 kilovata, sa godišnjom proizvodnjom 1.224 gigavat-sati.

EPCG je obavezna da od malih elektrana kupuje svu proizvedenu struju po subvencionisanim cijenama, a plaćaju je svi građani sa posebnom stavkom na računu.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com