Advokati smatraju da optužnica u predmetu “Šado” ima propuste - Volim Podgoricu

Advokati smatraju da optužnica u predmetu “Šado” ima propuste

Advokat Srđan Lješković, koji zastupa Argona, Đona, Tonija i Ilira Đokaja u predmetu akcije”Šado”, u kojoj je uhapšena 21 osoba i zaplijenjeno 77 kilograma marihuane i skanka, je istakao da se optužnica mora vratiti na dopunu i preciziranje.

Foto: Dejan Lopičić

Lješković je kazo za CdM da optužnica ne ispunjava uslove za potvrđivanje u odnosu na njegove branjenike braću Argona i Đona Đokaja.

“Smatramo da smo ukazali na propuste u optužnici. Sada je na vijeću Viseg suda da ocijeni naše navode da li imaju uporište ili ne”, kazao je Lješković.

Foto: Srđan Lješković (privatna arhiva)

On je istakao da izvještaj DNK pokazuje prisustvo biološkog materijala najmanje tri osobe a ne samo Tonija na kesama i omotima pakovanja, pa se zbog toga upoređivanje sa profilima iz baze DNK registra ne vrši u slučajevima dobijanja mješanog DNK profila.

On naglašava da su netačni navodi da oduzeti predmeti pripadaju Toniju Đokaju, jer on nije vlasnik kuće u kojoj su pronađeni.

“Nađene su kod Tonija tri vage za precizno mjerenje, a onda iste te dvije vage pronalaze kod njegovog brata Argona, ispada po Tužilaštvu da je nađeno pet vaga, što znači da u spisima premdeta fale dvije ili se radi o istim vagama. Smatram da su policija i SDT pokušali da podmetnu dokaze mojim brnjenicima”, zaključio je Lješković.

Advokat Damir Lekić čiji je branjenik Davida Gojčaja smatra da optužnica sadrži propuste.

Lekić je kazao da je optužnica za stvaranje kriminalje organizacije zasnovan na dvije kratke telefonske komunikacije koje su potpuno neodređene.

Foto: Damir Lekić (privatna arhiva)

“Iz njih se samo može zaključiti da je moj branjenik komunicirao sa jednim od ostalih okrivljenih što moj branjenik nije osporio. Kontaktirao ga je samo kako bi zajedno popušili po džoint, a ne radi prodaje trave”, kazao je Lekić za CdM.

Akcija “Šado” 

Direktor policije Slavko Stojanović kazao je na konferenciji za medije, da je policija u saradnji sa Tužilaštvom realizovala višemjesečnu akciju u kojoj su razotkrivene dvije kriminalne grupe koje su odgovorne za paljenje vozila rukovodioca za borbu protiv narkotika Dejana Kneževića, proizvodnju i stavljanje u promet droge kao i posjedovanje oružja.

Među uhapšenim pripadnicima kriminalne grupe je Mirko Janković koji se osim sumnje da se bavio preprodajom narkotika, sumnjiči i za paljenje vozila šefa Odsjeka za borbu protiv droge Dejana Kneževića.

Uhapšeni su i Komnen Radević, Almedin Radević, Vladimir Radović, Danijela Pajić, Abedin Čunmuljaj,David Gojčaj, Anton Ljucđonaj, Ardijan Dedvukaj i Filip Ševaljević koji se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih uhapšeni su Blažo Mugoša, Aco Mugoša, Marko Čelebić, Toni Đokaj, Vuk Guberinić, Nemanja Brajović, Danilo Šoškić, Elvis Ćeranić, Vido Marović, Bodin Marović i Ilir Đokaj.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com