Početna » ŽIVOT + » Alternativa » Instagram uvodi nove aplikacije

Instagram uvodi nove aplikacije

Korisnici društvene mreže Instagram ranije su mogli da pišu komentare na više od 24 različita jezika, ali su koristili samo pisma koja se pišu s lijeva na desno.

Sada su uvedena nova tri jezika, to jest pisma koja se pišu zdesna na lijevo. Radi se o arapskom, hebrejskom i persijskom jeziku koji će prvobitno biti dostupni korisnicima Instagrama koji posjeduju uređaje s operativnim sistemom Android.

Promjenu podešavanja jezika je lako izvršiti. Prvo je potrebno otići na profil putem aplikacije, a potom kliknuti na ikonu točkića i pronaći opciju Language (jezik) odmah ispod Settings (podešavanja). Nažalost, opcija automatskog prevoda novih jezika još uvijek nije dostupna.

Jedan od osnivača Instagrama Majk Krieger kaže da je ponosan što su Instagram učinili jednom od najraznovrsnijih platformi na svijetu.

“Nadamo se da će nakon ovog updatea još više korisnika koji govore arapski, hebrejski i persijski jezik biti u mogućnosti da koriste Instagram i da se povežu s ljudima sličnih interesa”, dodao je on.

Instagram nije jedina društvena mreža koja je uvrstila pisma koja se pišu zdesna na lijevo.

Twitter takođe ima uvrštena ovakva pisma, pa je dodao aarapski i perzijski jezik na mobilnu verziju svog sajta još 2012. godine, a i prije toga je podržavao hebrejski i urdu jezik na glavnoj stranici.

Check Also

NEVJEROVATNO! Evo koliko Severina zarađuje od Instagrama

Severina je jedna od najpraćenijih i najpopularnijih regionalnih zvijezda na društvenim mrežama, zbog čega joj ...

PAZITE ŠTA RADITE: Instagram ima NOVU OPCIJU koja je već naišla na OSUDU

Iako su mnogi već bili uvjereni da ih Instagram cinkari kad god screenshotaju nečiju fotografiju, ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *