Home / ŽIVOT + / Alternativa / Instagram uvodi nove aplikacije

Instagram uvodi nove aplikacije

Korisnici društvene mreže Instagram ranije su mogli da pišu komentare na više od 24 različita jezika, ali su koristili samo pisma koja se pišu s lijeva na desno.

Sada su uvedena nova tri jezika, to jest pisma koja se pišu zdesna na lijevo. Radi se o arapskom, hebrejskom i persijskom jeziku koji će prvobitno biti dostupni korisnicima Instagrama koji posjeduju uređaje s operativnim sistemom Android.

Promjenu podešavanja jezika je lako izvršiti. Prvo je potrebno otići na profil putem aplikacije, a potom kliknuti na ikonu točkića i pronaći opciju Language (jezik) odmah ispod Settings (podešavanja). Nažalost, opcija automatskog prevoda novih jezika još uvijek nije dostupna.

Jedan od osnivača Instagrama Majk Krieger kaže da je ponosan što su Instagram učinili jednom od najraznovrsnijih platformi na svijetu.

“Nadamo se da će nakon ovog updatea još više korisnika koji govore arapski, hebrejski i persijski jezik biti u mogućnosti da koriste Instagram i da se povežu s ljudima sličnih interesa”, dodao je on.

Instagram nije jedina društvena mreža koja je uvrstila pisma koja se pišu zdesna na lijevo.

Twitter takođe ima uvrštena ovakva pisma, pa je dodao aarapski i perzijski jezik na mobilnu verziju svog sajta još 2012. godine, a i prije toga je podržavao hebrejski i urdu jezik na glavnoj stranici.

Check Also

KAKVA ZVIJER!  Momci željeli da se trkaju sa Rakočevićevom ,,ŽIVOTINJOM koja do stotke stiže za 2.7 sekundi! NISU STIGLI NI DA TREPNU (VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *