Navodni članovi kavačkog klana: Imamo novca, šta će nam kriminal - Volim Podgoricu

Navodni članovi kavačkog klana: Imamo novca, šta će nam kriminal

Igor Andrić i Tripo Moškov saopštili su u podgoričkom Višem sudu da kao pomorci na godišnjem nivou zarađuju i do 100.000 eura godišnje i da zbog toga nisu imali potrebu da se bave kriminalom.

To su saopštili na početku suđenja, u predmetu u kome se terete da su članovi organizovane kriminalne grupe čiji su šefovi Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Pred sudijom Dragojem Jovićem tvrdili su da Kašćelana poznaju jedino iz viđenja i da nikada sa njim nijesu imali bliski odnos.

Andrić i Moškov objašnjavali su i kakve veze imaju sa nezakonitim snimanjem Kotora, odnosno uklanjanjem kamera iz te opštine, što se navodi u optužnici.

Rekli su da su, takođe optuženog, Iliju Dedovića sreli u prolazu i da ih je on zamolio da mu pomognu da skine jednu kameru.

Tvrde da im je po okočnanju posla, Dedović rekao da mora nešto da završi i da će odmah doći, ali da je umjesto njega došla policija.

I Stefan Brnović rekao je da od svih optuženih poznaje jedino Aleksandru Bogdanovićevu koja je bila zaposlena kod njega u kazinu i Vladimira Božovića, koji mu je kum.

“Sa ostalima nemam kontakt, nikad ih u životu nisam vidio. Ni u kakvim kriminalnim organizacijama nisam. Nama je nacrtana meta iako nemamo nikakve veze sa klanovima”, dodao je on.

Pojašnjavao je i neke detalje iz optužnice – kazao je da sa 50 eura i bocom pića nije pokušavao da podmiti jednu službenicu poreske uprave, već da je to poslao njenom sinu, kako bi mu čestitao rođenje kćerke.

Krivično djelo nije priznao ni Đerđ Camaj, objašnjavajući da se nikada nije bavio kriminalom već poljoprivredom i stočarstvom.

Suđenje se nastavlja sjutra, kada će odbranu iznijeti bivši pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić.

Prema optužnici Kašćelan i Božović, krajem maja 2010. godine organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi između ostalog bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca, davanjem mita…

Andrić: Da li sam postao član kriminalne grupe sa 13 godina

Nikola Andrić je u odbrani kazao da je u optužnici piše da je organizacija navodno napravljena 2010. godine i rekao da je on tada imao 13 godina.

“Kako sam ja mogao da budem član kriminalne grupe kao osnovac”, zapitao je on.

Njegov brat Igor kazao je sudu da od svih optuženih  poznaje  kolegu   Moškova, Miloša Radonjića i svog brata.

Tvrdi da je iz medija  čuo za Igora  Božovića, a za Slobodana Kašćelana da zna samo iz gradskih priča.

Rekao je da se već godinama nalazi van zemlje, jer je  pomorac i  da u Crnoj Gori boravi svega tri – četiri mjeseca  godišnje.

Govoreći o uklanjanju kamere, rekao je da je “brzopleto pomogao poznaniku”.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com