OPREZ: Ako vam stigne SMS ovakve sadržine, radi se o velikoj prevari - Volim Podgoricu

OPREZ: Ako vam stigne SMS ovakve sadržine, radi se o velikoj prevari

Ako vam stigne poruka u kojoj nepoznati pošiljalac traži da određenu sumu novca uplatite ime na Aleksandra Jelića, ne nasjedajte, najvjerovatnije je riječ o prevari.

Ono što je nevjerovatno to je da ovaj prevarant isti metod koristi već godinama, s vremena na vrijeme, tako da nije isključena mogućost da se ponovo aktiviraju i drugi SMS prevaranti sličnih načina pelješenja dobronamjernih.

Ukoliko na vaš telefon stigne poruka sledeće sadržine, ignorišite je:

“Uplati mi oko 8.00 časova u pošti preko Post neta uplatnicu, ali ovom čovjeku:

1) Prezime i ime: JELIC ALEKSANDAR

2) Tel. za post net uplatnicu – 065 619 22 ** “.

Ova, sada već stara, oprobana metoda prevare izgleda i dalje “pali”, a ljudi zbog brige i humanosti na nju nasjedaju. To je za “Blic” otkrio Novosađanin, inače imenjak prevaranta Aleksandra Jelića iz Sevojna, kome je cijela ova priča nanijela priličan broj neprijatnih situacija.

Metoda koju koristi za prevaru funkcioniše tako što sa nepoznatog telefona, najčešće u sitne sate, porukom traži da se uplati nešto novca Post net uplatnicom na ime Aleksandar Jelić. Pošiljaocu se obraća kao da ga poznaje, i moli za pomoć. Nažalost, mnogi su nasjeli na ovu prevaru, koju osuđivani Jelić koristi već nekoliko godina, izgleda svaki put kada nije u zatvoru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com