PODGORICA: Evo šta je Stijepović poručio građanima o gradnji zgrade na prostoru Stadiona malih sportova - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo šta je Stijepović poručio građanima o gradnji zgrade na prostoru Stadiona malih sportova

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović poručio je mještaninu naselja ispod Gorice da se na prostoru Stadiona malih sportova neće graditi zgrada za vijeme njegovog mandata.

Mještani naselja pod Goricom uputili su sredinom prošlog mjeseca, molbu Stijepoviću da se na lokaciji Stadiona malih sportova ne gradi stambena zgrada, kako je planirano. Predstavnika stanara  Nikola

Martinović, kazao je „Vijestima“ da ga je ubrzo nakon upućivanja molbe kontaktirao lično gradonačelnik.

“Direktno me je obavijestio o tome da, dok je on gradonačelnik, neće tu biti zgrada“, kazao je Martinović i dodao da će na prostoru stadiona biti postavljen mobilijar za vježbanje na otvorenom, za šta je procedura pokrenuta.

U molbi, građani su apelovali da se stadionu vrati ranija namjena.

“Želimo od vas da nam omogućite da ovaj simbol grada okuplja omladinu  i da se na njemu odigravaju  sportske manifestacije, kao što je to nekad bilo. Na tom prostoru koji predviđen za sport i rekreaciju podigle su se mnoge generacije i postali svjetski poznati sportisti“, navodi se u molbi.

Pored značaja koji je imao za brojne generacije Podgoričana, mještani dodaju i da je taj stadion napravljen od sredstava građana koji žive u ovom kraju, jer im se od plata odbijalo za  izgradnju.
Iz Glavnog grada su potvrdili navode Martinovića te izjavili da je Stijepović u razgovoru samo potvrdio činjenicu da se na ovom prostoru neće graditi zgrada.

“Glavni grad je još maja 2015. godine donio Odluku o izradi izmjena i dopuna predmetnog planskog dokumenta, sa smjernicom iz Prostorno-urbanističkog plana, kao plana višeg reda, da se na navedenom prostoru izvrši prenamjena površina kolektivnog stanovanja u površine za sport i rekreaciju. Na taj način je jasno iskazan stav Glavnog grada da se na prostoru Stadiona malih sportova ne rade objekti kolektivnog stanovanja, već da se ovaj prostor planski tretira kao zona sporta i rekreacije“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Međutim, mediji su i tokom 2016. godine pisali o namjeri da se na ovoj lokaciji planira izgradnja zgrade, što nije demantovano iz Glavnog grada, te je predstavljalo povod za zabrinutost mještana. Na zvaničnim sajtovima Grada i Sekretarijata za planiranje se može naći samo dio DUP-a „Nova varoš 2“ koji ne obuhvata prostor stadiona.

Na sajtu investinpodgorica.com kao namjena urbanističke parcele broj 19, na kojoj se nalazi Stadion malih sportova, navedeno je kolektivno stanovanje. Takođe je precizirano da se radi o površini od 9.566 metara kvadratnih, u zahvatu DUP-a „Nova varoš 2“ – izmjene i dopune.

Ova Internet stranica je izrađena u aprilu 2016. godine, a njen je cilj da na jednom mjestu objedini informacije koje će investitorima približiti procedure, dati im podatke o biznis zonama i slobodnim parcelama u vlasništvu Glavnog grada.

Mještani su se i ranije protivili ideji da se na ovoj lokaciji gradi zgrada, ali su i željeli da se prostor preuredi jer je zapušten. Protiv izgradnje bilo je i pređašnje rukovodstvo mjesne zajednice, koje je u nekoliko navrata upozorilo Glavni grad da neće dozvoliti izgradnju zgrade.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com