“To je strašno, strašno, nadam se da će neko više u ovoj državi da kaže dosta više sa nepravdom!” - Volim Podgoricu

“To je strašno, strašno, nadam se da će neko više u ovoj državi da kaže dosta više sa nepravdom!”

Svako zvono na vratima stana u koji je uselila prije sedam godina, porodica Abramović iz Nikšića od prošle zime sa strahom dočekuje

Nesvakidašnja životna sudbina stiže nam iz Nikšića. Četvoročlana porodica Petra Abramovića već godinu živi u strahu od iseljenja iz stana koji su kupili prije sadam godina.

Naime, Abramovići su izgubili svoj dom kroz parnicu koja se godinama nakon njihovog useljenja vodila između prodavca stana i pređašnje vlasnice, a da o tome ništa nijesu ni znali. Prošle zime samo su dobili rješenje o iseljenju. Njihova borba da ostanu u domu koji su pošteno platili traje i danas, iako svakog trena izvršitelji mogu pokucati i izbaciti ih na ulicu.

Svako zvono na vratima stana u koji je uselila prije sedam godina, porodica Abramović iz Nikšića od prošle zime sa strahom dočekuje.

Iza zatvorenih vrata uselio se nemir nakon godina mirnog i srećnog života. No, život i pravo grubo su se poigrali sa Petrovom porodicom koja već godinu čeka iseljenje iz stana koji su prije sedam godina pošteno kupili, u sudu ovjerili, i preveli na sebe. Ipak, prošle godine saznali su da biti vlasnik na papiru u Crnoj Gori ne znači ništa. Abramovići su tek tako izgubili svoj dom kroz parnicu koja se godinama nakon njihovog useljenja vodila između prodavca stana i pređašnje vlasnice, a da o tome ništa nijesu ni znali.

“U oktobru 2016. stoglo mi je rješenje da moram da iselim iz stana. Presuda glasi da Vučinić Veselin mora da preda stan Raičević Vesni, a ime Petra Abramovića koji je vlasnik stana niđe se ne pominje”, kaže Petar.

Tada je krenula njihova teška borba, ali i patnja čitave familije da ispravi nepravdu.

“Najviše mi je krivo na katastar koji je dostavio takva dokumenta koja su u prvom momentu djelovala ispravno, da bi se kasnije sve to naopačke okrenulo i da porodica moga sina strada, da budu žrtve nekakvih sumnjivih radnji koje su vođene između prethodnih vlasnika”, kaže Petrov otac Čedo.

Nesvakidašnji slučaj i za njihovog advokata Milana Vojinovića epilog je imao i na Vrhovnom sudu koji je samo potvrdio ranije presude po kojima su Abramovići dužni da isele iz svog stana.

“Mi smo napisali prigovor trećeg lica koji je nažalost odbijen, upućeni smo da pokrenemo parnični postupak  o nedozvoljenosti izvršenja, što smo i učinili i taj postupak je u toku. Izvršitelj ako dođe u pratnji policije, vjerovatno će biti iseljen. Trenutno on nema zaštite”, kaže advokat Abramovića Milan Vojinović.

“U sudu su mi rekli da ne postoji nikakva pravna osnova da sam ja zaštićen, uopšte nijesam zaštićen jer su me jednostavno prevarili”, kaže Petar.

Porodica sada u strahu dočekuje svaki novi dan. Izvršitelji prijete prinudnim iseljenjem, intervencijom socijalnih službi i krivičnom tužbom.

“Šta vi mislite šta treba da radimo, šta biste vi uradili da ste na našem mjestu. Ili neko od naših sugrađana”, pita Petrova supruga Jelka.

Jedina nada je parnica kojom trenutno Abramovići pokušavaju da stopiraju izvršenje, ali i dalje ona ga ne odgađa.

“To je strašno, strašno, nadam se da će neko više u ovoj državi da kaže dosta više sa nepravdom”, govori, kroz suze, Petrov otac.

TVCG/rtcg.me

 

 

2 komentara

  1. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks a ton However My business is experiencing problem with ur rss . Do not know why Not able to subscribe to it. Can there be everyone obtaining identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com