Katnić podnosi ostavku ako ne uspije optužnica za terorizam - Volim Podgoricu

Katnić podnosi ostavku ako ne uspije optužnica za terorizam

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić rekao je da će podnijeti ostavku ukoliko njegova optužnica za pokušaj terorizma 16. oktobra ne uspije. On je to saopštio na konferenciji „Uloga Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”, koju organizuje Centar za demokratsku tranziciju.

Katnić
KatnićFOTO: CDT

“Sjećate se da je nama govoreno da idemo u kontradiktorni postupak, ne žele sporazum o priznanju krivice, žele da izađu pred javnost… E, kad je tužilaštvo izašlo pred javnost i kad smo mi pribavili dovoljno dokaza, vidite da bi sad oni da vrate vrijeme. Ali, vrijeme se ne može vratiti. Kako naš narod kaže, ako laže koza rog ne laže, e ovdje imamo rog koji je materijalna činjenica i mimo toga se ne može. Moj rad je javan u tom predmetu kao i u svakom drugom. Ako tužilaštvo ne uspije do onog nivoa da dođe koji se od njega zakonom očekuje, ja ću kao glavni specijalni tužilac odmah podnijeti ostavku. U tom predmetu je devet osoba priznalo krivicu i to je činjenica”, rekao je Katnić, prenosi Antena M.

Katnić je istakao da o učinku tužilaštva na čijem je čelu najbolje govori podatak da je svaka optužnica do sada potvrđena, a veliki broj predmeta već pravosnažno okončan pred sudom.

Dodao je da on iostali tužioci koriste samo prava koja su im data.

“I da hoću, ne bih mogao zloupotrebljavati pravo, a da to ne bude otkriveno”, naveo je on.

Kako je rekao, tužilaštvo je konzervativna organizacija u pozitivnom smislu.

”Naš pravni sistem je usklađen sa najboljim praksama savremenog svijeta. Organizacioni zakoni su dobro postavljeni, ono što treba mijenjati je zakonsko rješenje koji se odnosi na javne funkcionere, i to ne predstavlja veliki tehnički problem”, kazao je on.

”Postigli bi 30-40 odsto bolje rezultate da imamo bolje uslove za rad’‘, rekao je Katnić i dodao da se mora shvatiti da je tužilaštvo dobilo najznačajniju ulogu – a to je istraga.

Takođe je objasnio da mnogi ne shvataju novu ulogu policije u okviru specijalnog policijskog tima.

 (Standard)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com