Plakat iz podgoričkog Doma zdravlja HIT na internetu: “Misle li oni da smo mi RODITELJI SA SPECIJALNIM POTREBAMA?” - Volim Podgoricu

Plakat iz podgoričkog Doma zdravlja HIT na internetu: “Misle li oni da smo mi RODITELJI SA SPECIJALNIM POTREBAMA?”

Plakat iz podgoričkog Doma zdravlja u Bloku V postao je predmet šale na društvenim mrežama, a svi se pitaju ko je “pametnjaković” koji ga je “osmislio” a potom i odobrio njegovo štampanje i postavljanje u zdravstvenoj ustanovi.

-Ovaj plakat malo vrijedja zdrav razum. Da li je moguće da oni misle da smo mi roditelji sa “specijalnim potrebama”, pita se jedna mama. Ona je za portal Volim Podgoricu potvrdila da je svaki put kada bi vodila dijete u Dom zdravlja sa nevjericom gledala u plakat.

-Nisam znala da li da se sijem ili da plačem!, kaže ona.

Nije ni čudo, jer slike na plakatu koji “edukuje” kako bezbjedno “rukovati bebom” su, u najmanju ruku, šaljive.

 Kada provjeravate da li vašoj bebi curi nos, nemojte joj zavlačiti cio prst u nozdrve. Kada želite da je smirite, ne dajte joj čisti alkohol. Vježbe sa bebom NE znače da ona treba da diže tegove. Dobra bejbisiterka nije prosjak kojeg pokupite sa ulice. Ne morate bebu da stavljate u zatvoreni ruksak kada je negdje nosite. Kavez, takođe, nije baš dobra “ograda” za vašeg mališana.

Ove “instrukcije” su, reklo bi se, satirične, a nije ni čudo kada se ima u vidu odakle su preuzete!

Ono što mnogi ne znaju je da je ovo jedan od  postova na sajtu 9GAG, koji skuplja smiješne slike i postove širom svijeta. Ovaj je nastao kao “fora” na sajtu Wrybaby.

Ove instrukcije za “rukovanje” bebom su se, medjutim, nasle u podgoričkom Domu zdravlja, na pedijatriji, što im daje ozbiljniju konotaciju.

Navodno je štampanje plakata podržalo i Ministarstvo zdravlja Crne Gore, kao i organizacija Mladi Crne Gore.

Pogledajte originalni post “Baby Instructions 101” :

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com