PODGORICA: Za osam osumnjičenih pritvor, jedan pušten da se brani sa slobode - Volim Podgoricu

PODGORICA: Za osam osumnjičenih pritvor, jedan pušten da se brani sa slobode

U Specijalnom državnom tužilaštvu od noćas saslušanih  devet osoba, koje se sumnjiče da su utajom poreza i pranjem novca na organizovan način oštetili budžet Crne Gore za više stotina hiljada eura, Slobodan Ukropina je puštena da se brani sa slobode, saznaje CdM.

Kako saznaje CdM, tužiteljka Lidija Mitrović noćas je saslušala i  Milorada Lalevića, Ivana Živkovića, Sava Vujačića, Radovana Bulatovića, Sašu Ćosovića, Aleksandra Mitrovića, Velibora Kankaraša i Darka Vlahovića.

Prema saznanjima CdM-a, juče je saslušano pet osoba povodom istog djela, i njima je određeno tužilaćko zadržavanje.

Radovan Bulatović, koji je noćas među prvima saslušan,  određen je tužilački pritvor, saznaje CdM.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i utaja poreza.

“Bulatović je pred tužiocem negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, zbog tajnosti postupka nisam u mogućnosti više da kažem”, rekao je za CdM advokat Srđan Lješković.

Srđan Lješković (privatna arhiva)

Saslušanje osumnjičenih je u toku.

 

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva policija je izvršila više pretresa i tada oduzela određenu dokumentaciju.

“Na osnovu oduzete dokumentacije i one koja je prikupljena, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su državljani Crne Gore: Dragan Savić (60), S.D. (42), V.K. (43), M.L. (55), Radovan Bulatović (48), S.Ć. (52), D.V. (41), A.M. (65), S.U. (55), S.V. (35), I.Ž. (36) i državljani Makedonije Grujica Jovanovski (46), Z.C. (39), D.A. (32), V.Č. (30) i Elizabeta Stojanovska (43), počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i kd pranje novca, koja su izvršena na organizovan način”, sapštili su iz UP.

Oštetili Crnu Goru za više miliona eura

Sumnja se da su krivična djela počinili tako što su osnovali preko 20 pravnih lica u CG čije poslovne strukture su koristili za izdavanje fiktivnih faktura za neizvršene usluge, robu i radove.

Na taj način su sa računa pravnih lica neosnovano podigli više miliona eura čime je pričinjena šteta državnog budžetu.

Protiv ovih 16 fizičkih, kao i 23 pravna lica iz Crne Gore, su podnijete krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com