Rađenović optužuje šefa – Zbog saveza sa DPS-om Popović će ugasiti LP - Volim Podgoricu

Rađenović optužuje šefa – Zbog saveza sa DPS-om Popović će ugasiti LP

Zbog lošeg saveza sa DPS-om izvjesno je gašenje Liberalne partije, a za to je kriv partijski lider Andrija Popović,  tvrdi za CdM šef OO LP-a u Budvi Blažo Rađenović. On Popovića optužuje da je zbog ličnih interesa sklopio dil sa partijom Mila Đukanovića i da će zbog toga ispaštati samo LP.

“To je loš aranžman za našu partiju. Predsjednik Andrija Popović je sklapajući dil sa DPS-om mislio samo na svoje lične interese, a dugoročno, zbog toga je izvjesno gašenje LP. Naravno,  za sve ovo je odgovoran upravo Popović”, poručio je Rađenović koji je nedavno od Popovića poražen u trci za prvog čovjeka stranke.

Rađenoviću se koalicija sa DPS-om nikako ne dopada.

“Koalicija  na državnom nivou funkcioniše ucjenjivački na način što manji politički konstituenti ucjenama primoravaju DPS da ispuni apetite manjinskim strankama i SD. LP je u takvoj raspodjeli u lošijem položaju zbog toga što je na parlamentarnim izborima 2016. ponizno “gostovala” na listi “DPS- sigurnim korakom Milo Đukanović”. DPS se odnosi prema LP onako kako ga je upravo prihvatila na svojoj listi, a to je krajnje maćehinski odnos
gdje LP služi za kratkoričnu upotrebu i fingiranje šireg koalicionog kapaciteta”, kaže naš sagovornik.

Šef OO LP Budva ima mnogo kritika na račun državne vlasti.

“Problem u funkcionisanju trenutne vlasti u Crnoj Gori što je već godinu dana prisutan bojkot sa povremenim prekidima parlamenta, što za posljedicu ima činjenicu  da se u tom istom parlamentu vodi manje kvalitetna rasprava za bitna zakonska rješenja. Uz sve to, vlast u Crnoj Gori ima problema sa budžetom, netrasparentnim zaduživanjem i nerješavanjem na kvalitetan način pitanja koja su bitna za građane Crne Gore. Ovakvim načinom vršenja vlasti štetu trpe građani koji će sve to platiti i plaćaju”, jasan je Rađenović.

Dok na račun saveza sa DPS-om iznosi brojne kritike, Rađenović za vlast u Budvi koju čini opozicija na državnom nivou zajedno sa LP, kaže da za sada, uprkos povremenim problemima, funkcioniše dobro.

“Koalicija u Budvi, uprkos povremenim problemima oko kvoruma i različitog sagledavanja  stavova na pojedine tačke dnevnog reda,  za godinu dana je ipak uspjela da napravi korisne stvari. Prestala je pljačka opštinskog budžeta,  dosta se uradilo na povraćaju novca na osnovu štetnih ugovora prethodne vlasti DPS-a. Vjerujem da ćemo do kraja mandata u Budvi napraviti, a prije svega ispraviti, sve ono loše što je proizvela prethodna vlast”, poručio je Rađenović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com