SDP: Odluka DPS-a da “Skijalište CG” smjesti u Mojkovac,još jedan dokaz da logiku zamjenjuju sitnim političkim poenima - Volim Podgoricu

SDP: Odluka DPS-a da “Skijalište CG” smjesti u Mojkovac,još jedan dokaz da logiku zamjenjuju sitnim političkim poenima

Osnivanjem preduzeća “Skijališta Crne Gore” sa sjedištem u Mojkovcu,  smatra  Marija Šćepanović, članica Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratska partija socijalista (DPS)  je još jednom pokazala  koliko je spremana da zdravu logiku da zamijeni za sitne političke poene.  Nemajući šta drugo da ponude građanima Mojkovca, tvrdi članica OO SDP,   preduzeće koje bi trebalo da gazduje svim crnogorskim skijalištima osnivaju u gradu koji nema skijalište.

“Možda  će to predużeće biti mobilno, pa će ga uoči lokalnih izbora na proljeće preseliti u Kolašin ili Žabljak. Vodeći se DPS logikom, Kolašin će možda već iduće godine dobiti Morsko dobro, a Tivat Upravu za šume, jer apsurdu nikad kraja kada je u pitanju održavanje na vlasti. Prema riječima Šćepanovićeve, na taj način nastavlja se trend seljenja institucija i preduzeća iz Kolašina.  Ona podsjeća kako Kolašinci “kod ljekara specijaliste, mobilnog operatera, po penziju i platu iz banaka idu u Mojkovac.”

“Pitanje je kako će biti i sa Osnovnim sudom. Sve to se dešava pred nosom OO DPS Kolašin koji zauzet unutrašnjim razmiricama nema vremena da se bavi stvarima koje su od interesa za građane Kolašina. Ili možda ne smiju.” zaključila je Šćepanović.

Na opštužbe iz SDP, u DPS odgvorili su, nazivajući ih „partija kancelarija“. U DPS tvrde da SDP „iz svojih sve manje prostranih kancelarija , ne vidi ono što vide gradjani Kolašina ali i Mojkovca, Bijelog Polja, Berana, svih opština koji okružuju planinu Bjelasicu“.

„Ne vide desetine kilometara novih pristupnih puteva,kilometre novih staza.nove električne dalekovode i telekomunikacione vodove.Ne vide postavljene stubove novih žičara,nove parkinge, bazne stanice.Ne vide desetine i desetine Kolašinaca koji su našli zaposlenje na gradilištima skijališta.Ne vide turističke radnike Kolašina kojima će skijališta dovesti nove goste.Ne vide ni poljopri vredne proizvodjače koji će imati priliku više da plasiraju svoju zdravu hranu”, kazali su u OO, u Kolašinu opozicione DPS.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com