UBISTVO NEMANJE MEDINA: “Rekao mi je da mu je prijatelj javio da se desila neka pucnjava i udes u Podgorici i da je momak iz bijelog “Megana” pucao” - Volim Podgoricu

UBISTVO NEMANJE MEDINA: “Rekao mi je da mu je prijatelj javio da se desila neka pucnjava i udes u Podgorici i da je momak iz bijelog “Megana” pucao”

Vladimir Ulama, Darko Mijović i Bogdan Milić  negiralu su danas pred Višim sudom u Podgorici povezanost sa ubistvom Nemanje Medina.

Optuženi Ulama nije htio da daje odbranu i da odgovara na pitanja. Mijović je dao svoju odbranu ali ni on nije htio da odgovara na pitanja, dok je Milić pred sudom dao iskaz u svoju odbranu i odgovarao na pitanja.

Vijeće Višeg suda u Podgorici je 28. avgusta potvrdilo optužnicu Višeg tužilaštva u Podgorici kojom se okrivljeni terete za ubistvo Medina i nedozvoljeno držanje oružja.

Viši sud je 11. avgusta razmatrao novu optužnicu protiv  Ulame i Mijovića povodom ubistva Medina.

Danas su saslušani u svojstvu svjedoka i brat stradalog Nemanje Miloš Medin i žena stradalog Marija Medin.

Medin od Ulame tražio pištolj

Brat stradaloga Nemanje, Miloš, pred sudom je rekao da mu je majka saopštila da je on trebao da se nađe sa Ulamom. Dodaje da kada ga je pozvao, on mu je rekao da ne može preko telefona o tome.

“Ja sam predložio da se nađemo pa da mi objasni. Tako smo i uradili. Kada smo  se našli rekao mi je da je Nemanja od njega tražio da kupi pištolj i da ne zna gdje je nakon toga pošao ni zašto mu to treba”, rekao je Miloš.

I supruga stradalog je danas potvrdila da se on išao sastati sa Ulamom. Vidno potresena i kroz plač je rekla pred sudom da joj je on rekao da će se vratiti za pola sata. Kako tvrdi, od 17.45 kobnog dana se više nije čula sa njime, od tada se nije javljao.

U potragu za bratom na više lokacija

Brat stradaloga je kazao da je tu noć kad se sastao sa Ulamom, nakon što ga je nagovorio, krenuo prvo da pregleda Paštrovačku goru kako bi vidio da moža tamo nije Nemanja.

Nakon toga majka i Ulama su mu, kako navodi, rekli da je Nemanja možada pošao u Nikšić kod pobratima Petra Božovića.

“Ja sam odmah otišao put tamo. Prvo sam provjerio stan koji tamo imamo. Vidio sam po računima koji su bili zakačeni na vrata da niko tu nije ulazio. U toku puta sam pozvao Petra koji je bio začuđen što ga pitam je li Nemanja kod njega, jer se nisu ni čuli ni vidjeli par godina”, kazao je Miloš.

On je dodao da je pretražio i područje pod manastr Ostrog, jer je Nemanja volio tamo da prespava. Prema njegovim riječima pretražio je i oblast oko graničnog prelaza Božaj. Pregledana su mjesta put Rijeke Crnojevića.

Dok je tražio brata, svraćao je do pumpi koje se se nalazi pored puta da pita može li da vidi zapis video kamera kako bi pokušao bar nešto da sazna. Dodaje da su mu uglavnom odgovarali na to da ni jedna kamera ne radi.

Ulama i Milić priznali da je oružje njihovo

Ulama je ostao pri iskazu koji je dao u Višem državnom tužilaštvu 05. avgusta 2016. povodom oružja. Tačnije, priznao je da je pištolj “Glok” i lovačka puška, koji su pronađeni u kući Milića, njegovi.

Milić je takođe ostao pri iskazu koji je dao u VDT, a koji se tiče oružja. Rekao je da se bavi lovom i da je jedna puška od njegovog prijatelja, jedna njegova i da za to postoje oružani listovi. Dodao je da je jedna od njegovog pokojnog đeda. A za četvrtu pušku koja je pronađena u njegovoj kući na selu je rekao da je tu od kad on zna za sebe.

Nudio pomoć Medinu, ruku opekao o hladnjak

Mijović je kazao da je kritičnog dana krenuo iz kuće ka Virpazaru, gdje se sreo sa Ulamom. Tamo su, kako kaže, sjeli u “Birski pub”. Tu su se, tvrdi, zadržali oko sat vremena.

“Miloša Medina sam sreo sjutra dan u Zetu oko 12 sati, na jednu pumpu. Vidio sam da traži da pregleda zapis kamera. Ja sam mu rekao da mogu da pomognem jer tu pumpu drži moj drug”, rekao je Mijović.

Dodao je da opekotinu koji je imao na desnoj ruci, a za koju tužilaštvo tvrdi da je zadobio od paljenja “Reno Megana” koji je navodno zadnji vozio Nemanja, je dobio nakon “eksplozije” čepa od hladnjaka kada mu je prokuvao automobil.

Pucnjava, udes, “Reno Megan”…

Prema riječima brata stradaloga, otac optuženog Ulame je dok je on tražio brata na Paštrovačkoj gori došao i ponudio mu pomoć.

“Rekao mi je da mu je prijatelj javio da se desila neka pucnjava i udes u Podgorici i da je momak iz bijelog “Megana” pucao.  Rekao mi je da ima prijatelja koji može to da mi potvrdi”, kazao je Miloš.

Naglašava da je otac Ulame, dok mu je to govorio, bio vidno uznemiren.

Dodaje da je on odmah krenuo put Podgorice i zvao rođaka da pita zna li nešto o tome. Navodi da mu je on rekao da nije bilo pucnjave već samo sudar automobila i motora.

Ulama ispred kuće Milića 

Milić je kazao da kada se vraćao iz Herceg Novog, kao i vazda, svratio je do kuće na svome selu gdje drži životinje i pse. Tvrdi da je tada zatekao Ulamu u dvorište i da ga je tada pitao može li da bude tu dok njegov otac ne dođe da ga pokupi.

“Ja sam znao iz medija da je on tada morao da da neku izjavu, da su ga tražili, ali nisma znao o čemu se radi. Mislio sam da će da ostane tu samo par sati”, rekao je Milić.

Dodaje da mu je rekao da može i da je nakon što je obišao životinje krenuo put Cetinja.

Optužnica

Prema navodima optužnice, 08. avgusta 2016. na teritoriji Bara i Podgorice optuženi se terete da su na podmukao način ubili Medina. Milić je, kako se navodi, pružio pomoć Ulami u prikrivanju. Dodaje se da su svjesno izvršili krivično djelo.

Ulama i Medin su prema optužnici razmjenili više poruka i dogovarali se oko kupoprodaje oružja. Naglašava da su sa obmanom nagovorili Medina da se nađu. Tada su mu nanijeli teške povrede, stavili ga u prtljažnik od bijelog “Reno Megana” i lišili ga života.

Kasnije su, kako se navodi, zapalili pomenuti automobil tokom čega je Mijović zadobio opekotine desne ruke. Dodaje se da je Milić sakrio Ulamu u svojoj kući na selu.  Čime se u optužnici navodi da je na štetu Nemanje Medina učinjeno teško ubistvo uz pomoć učiniocima.

Nastavak ovog suđenja zakazan je za 14. novembar, kada je planirano da se sasluša još svjedoka.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com