DIREKTOR OBRAZLOŽIO ZAŠTO JE OTPUSTIO PROFESORICU: ,,Mlada koleginica ne ispunjava uslove za zaposlenje, predviđene konkursom” - Volim Podgoricu

DIREKTOR OBRAZLOŽIO ZAŠTO JE OTPUSTIO PROFESORICU: ,,Mlada koleginica ne ispunjava  uslove za zaposlenje, predviđene konkursom”

Povodom teksta “ KUDA IDE CG ŠKOLSTVO: Omiljena profesorica matematike dobila OTKAZ dok je bila u bolnici na održavanju trudnoće riječima direktora: “MRŠ OTLEN”,   koji je juče objavljen na našem portalu saopštenjem se obratio direktor škole Živko Šekularac.

Reagovanje prnosimo integralno

,,Kao direktor JU OŠ“Vuk  Karadžić“ u Beranama iznenađen sam da ste objavili ovaj tekst na vašem portalu. Naime, neprihvatljivo mi je da lične, a prije svega neprovjerene informacije plasirate u javnost  i da na taj način direktno degradirate ustanovu kojom rukovodim i mene.

Samo želim da istaknem činjenicu da je odaveza direktora obrazovno-vaspitne  ustanove  da poštuje odredbe zakona iz oblasti obrazovanja. Upravo je u ovom slučaju u pitanju stroga primjena zakonskih propisa na osnovu kojih, na javnom konkursu, prednost pri zapošljavanju ima lice koje ispunjava sve propisane uslove. I samo to je u pitanju! Što se tiče drugih navoda iz teksta, mogu da izrazim svoje žaljenje što  mlada osoba, prosvjetni radnik na početku karijere, na ovaj način predstavlja sebe javnosti, očigledno smatrajući da će neistinama i grubim manipulacijama na moj račun, o čemu mogu svjedočiti svi ljudi koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa mnom, nadomjestiti ono što jeste ključni nedostatak u ovom slučaju, a to je da mlada koleginica ne ispunjava  uslove za zaposlenje, predviđene konkursom.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com