Za mjesec gorjelo 11 automobila, korišćen benzin, bombe i molotovljev koktel - Volim Podgoricu

Za mjesec gorjelo 11 automobila, korišćen benzin, bombe i molotovljev koktel

Tokom poslednjih mjesec dana u Crnoj Gori zapaljeno je 11 automobila. Od početka godine do sada je gorjelo njih 35.

U namjernom paljenju vozila počinicoi nisu birali sredstva, koristili  su ibenzin, bombe i molotovljev koktel.

Kriminolozi smatraju da namjernom zapaljivanju vozila pribjegavaju osobe koje žele da njegovom vlasniku “pošalju” poruku ili upozorenje.

Uglavnom je ovo krivično djelo jedan od popularnijih načina koje koriste osobe iz kriminalnih miljea za riješavanje sukoba. To je ujedno i “jeftin” način za zastrašivanje onoga ko je meta.

“Pravac širenja vatre i ostaci materijala nam govore da li se radi o izazivanju požara na automobilu ili samozapaljenju. Uglavnom kada je cilj da se nekome zapali ta imovina koristi se benzin”, kazao je za CdM vještak za eksplozive i bombe Radovan Popović.

Popović dodaje da je broj zapaljenih vozila do sada sličan onome od prošle godine.

U nekim slučajevima korišćeni su čak i eksplozivi kako bi se demolirao nečiji automobil. Pored onih koji su namjerno uništeni nije rijetko da se materijalna šteta nanese i onima koji su parkirani u njihovoj neposrednoj blizini.

U Baru zapaljen i automobil granične policije

Tokom zadnjih mjesec dana u Baru su gorjela četiri automobila. U tim incidentima vatra je sa automobila koji su bili meta zahvatila dva vozila.

Vatrogasne ekipe Bara danas su u centru toga grada gasila dva automobila koja su gorjela. Iz izvora bliskog policiji CdM-u je potvrđeno da je došlo do samozapaljenja jednog vozila, sa kojeg je vatra prešla na drugi automobil.

Kako je saopšteno CdM-u, vozilo koje se zapalilo nije dugo korišćeno, kada je došao vlasnik da ga upali došlo je do izbijanja vatre. Uzrok toga je kvar na dotoku goriva koje je procurilo i nakvasilo motor i žice, potvrđeno je CdM-u iz izvora bliskog istrazi ovog događaja.

U istom gradu gorjela su 17. oktobra još dva vozila, od kojih je jedno službeno komandira pripadnika pogranične policije Svetislava Filipovića. To se desilo u ranim jutarnjim satima u  Makedonskom naselju u tom gradu.
Foto: Anto Baković
Nepoznata osoba je prvo benzinom polila šoferšajbnu Filipovićeve “Dačia daster”, da bi se vatra potom prenijela na susjedno vozilo marke reno megan.
U Podgorici gorjelo šest automobila
Za mjesec dana u Glavnom gradu gorjelo je šest automobila. Samo za jedan dan ekipa vatrogasne službe morala je da interveniše u gašenju tri zapaljena vozila.
U eksploziji koja prekjuče dogodila u podzemnoj garaži u naselju City kvart izgorio je Audi Podgoričanina Sloba Babića, koji je jedan od vlasnika firme “Crnagorakop”,  saznaje CdM.
Foto: Podgorički vremeplov, FB
Eksplozija se dogodila oko 07.40 sati. Kako se sumnja, eksplozivna naprava je aktivirana ispod vozila Audi, a oštećeno je još jedno vozilo.
U podgoričkom naselju Drač u ulici Slobodana Škerovića dan ranije je u potpunosti izgorio golf 5, dok je pežo, koje se nalazilo u neposrednoj blizini, oštećen. Nalaz vještaka pokazao je da je u pitanju samozapaljenje, saznaje CdM.
Foto: Podgorički vremeplov, FB
Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, golf5 je u vlasništvu Andrijane Mišolić, koja je poznata javnosti kao navodna pripadnica “ženske bande”.
Na bulevaru Mihajla Lalića u Bloku V 30. oktobra došlo je do zapaljenja automobila zbog curenja plina, kazali su iz Vatrogasne službe za CdM.
Na putu Podgorica – Virpazar 15. oktobra u potpunosti je izgorio “golf dvojka”. Još uvijek nije poznato kako je došlo do zapaljenja ovog vozila.

Na bulevaru Ibrahima Koristovića u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, tri  dana prije ovoga, izgorio je “golf” vlasnika Enisa Bektaševića.

Na Tuškom putu kod zgrade novog katastra u Podgorici 14. oktobra oko 23.35 ponovo je zapaljen automobil, ovog puta je gorjelo vozilo Opel corsa.

Iz policije je saopšteno da se u ovom slučaju radi o samozapaljenu vozila.
“Vozilom je upravljao A.N. i dok je vozio u naselju Stari aerodrom došlo je do požara. Zvao je vatrogasnu. Požar je ugašen. Nastala je manja materijalna šteta”, ističu iz policije.
Gorjelo i u Herceg Novom…

U Baošićima, u Herceg Novom krajem prošlog mjeseca izgorjela su dva vozila, “Golf 2” i “Golf 3”. Kako portal CdM saznaje, u tom incidentu niko nije povrijeđena a pričinjena je veća materijalna šteta.

Foto: Podgorički vremeplov

Iz izvora bliskog policiji saopšteno je da je u pitanju namjerno paljenje automobila. Navodi se da je jedno vozilo u vlasništvu policijskog službenika.

U Nikšiću zapaljen automobil vođe navijača

Vozilo marke “reno senik”, čiji je vlasnik Nikšićanin Zečević Pavle, vođa navijača reprezentacije Crne Gore, zapaljeno je 26. oktobra oko 02.50 sati. To se dogodilo  na parkingu ispred zgrade u Ulici 4. Crnogorske brigade u gradu pod Trebjesom, saznaje CdM.

Nezvanično saznajemo da je Zečevićevo vozilo namjerno zapaljeno, policija traga za počiniocem ovog djela.

Budva – “molotovljev koktel”

Automobil “ford fokus” zapaljen je 15. oktobra u Budvi. Policije nije identifikovala osumnjičenog, a u nastalom požaru vozilo je u potpunosti uništeno.

Istražitelji su odmah utvrdili da je požar na vozilu podmetnut, odnosno da je na “ford” bačen takozvani “molotovljev koktel”.

U Beranama intervenisala  Specijalna policija

 

Specijalizovana policijska jedinica 22. oktobra deaktivirala je bombu, koja je bila postavljena ispod “pežoa 607” u  Ulici Miljana Vukova u Beranama, potvrđeno je CdM iz Uprave policije.
Povodom ovog događaja za sada nema novih informacija.
Ostaje samo da vidimo da li će istraga policije uticati da se broj izvršenja ovog krivičnog djela smanji i da se otkriju njihovi izvršioci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com