Ostaci svemirske letjelice bi mogli da padnu na Crnu Goru?! - Volim Podgoricu

Ostaci svemirske letjelice bi mogli da padnu na Crnu Goru?!

Početkom sljedeće godine, kineska svemirska stanica Tijangog-1 vratiće se u Zemljinu atmosferu, gdje će potpuno sagorjeti. Zanimljivo je znati gdje će tačno ona pasti.

Ostaci kineske svemirske stanice Tijangong-1 sagoreće u atmosferi iznad Evrope, a navedeno je nekoliko potencijalnih zemalja na koje bi mogla pasti, među kojima je i Crna Gora!

Područje potencijalnog pada obuhvata još i Španiju, Francusku, Italiju, Albaniju, Srbiju, Makedoniju i Bugarsku.

Inače, letjelica se trenutno nalazi na 300 kilometara od Zemlje, gdje kruži, a kada ponovo uđe u atmosferu, sagoreće u potpunosti. Ipak, s obzirom na to da je teška 8,5 tona, neki njeni djelovi će preživjeti do pada na Zemlju.

Svemirska stanica Tijangong-1 je dugačka 12 metara i široka 3,3 metra, a teška je ukupno 8.506 kilograma. Od 2016. godine izgubljen je kontakt sa njom, a između januara i marta 2018. godine očekuje se njen ulazak u Zemljinu atmosferu i pad.

1 komentar

  1. Good – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com