DA SE NAJEŽIŠ! Prvi nastup hora Aleksandrov posle avionske nesreće! RUSI ZAGRMJELI “TAMO DALEKO” (VIDEO) - Volim Podgoricu

DA SE NAJEŽIŠ! Prvi nastup hora Aleksandrov posle avionske nesreće! RUSI ZAGRMJELI “TAMO DALEKO” (VIDEO)

Ruski hor „Aleksandrov“ večeras će nastupiti prvi put nakon avionske nesreće koja se dogodila 25. decembra prošle godine iznad Sočija, kada je život izgubilo 92 putnika i članova posade, među njima i 64 člana hora Crvene armije! Prvi nastup posle velike tragedije biće upriličen večeras, upravo u Beogradu, i to u Centru Sava.

Akademski ansambl pjesama i igara ruske armije „Aleksandrov“ nastupio je danas u Beogradu prilikom postavljanje spomen-table u parku koji od danas nosi njihovo ime.

(VIDEO) OVO JE RUSKI HOR KOJEG VIŠE NEMA, A PJEVALI SU KAO ANĐELI: Ovako su izvodili “HRISTE BOŽE”

Tom prilikom izveli su i čuvenu srpsku pjesmu sa Solunskog fronta „Tamo daleko“.

Pogledajte snimak na koji niko neće ostati ravnodušan

Rukovodioci ruskog i srpskog vojnog ansambla “Aleksandrov” i “Stanislav Binički” Genadi Sačenjuk i Svetozar Vasilevski otkrili su danas spomen-ploču sa imenom ansambla “Aleksandrov” po kojem će od danas park u centru Beograda nositi ime.

Beogradjani će od sada, u noćnim šetnjama parkom iz krošanja drveća moći da čuju “anđeoske glasove hora Aleksandrov”.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin rekao je da je Aleksandar Vasiljevič Aleksandrov po kojem je nazvan ansambl bio, ne samo veliki umjetnik već i autor himne SSSR i pjesme Sveti rat (Ustaj slavenski narode).

FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ
FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Genadi Sačenjuk je rekao da Srbiju i Rusiju ujedinjuje bratsko prijateljstvo i izrazio zahvalnost Srbiji na tome što je pokazala saosjećanje sa njihovim gubitkom. “Želim vam dobro zdravlje, uspjeh i mir. Duboko se klanjam čitavom srpskom narodu”, rekao je Sačenjuk.

“Inspiracija u najkritičnijim situacijama”

Minutom ćitanja predstavnici Vlade Srbije, dva vojna orkestra, ruske ambasade i gradjani koji su došli na otvaranje odali su počast članovima orkestra koji su poginuli prošle godine.

FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Hor orkestra “Aleksandrov” izveo je pjesme “Sveti rat”, “Tamo daleko”, “Aleksandrova pjesma” i “Dan pobjede”, a ansambl “Stanislav Binički” kompoziciju “Beograde”.

FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Orkestar “Aleksandrov” izvodi više od 2.000 numera klasične muzike, sovjetskih i ruskih pjesama, narodnih igra, ali i popularne muzike. U Srbiji su nastupali 11 puta, a poslednji put 2015. u okviru turneje po zemljama u čijem je oslobodjenju učestvovala Crvena armija.

 

(dijaspora.news/Sputnik, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com