PODGORICA: Šetnja za mir od KIC do Spomenika partizanu borcu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Šetnja za mir od KIC do Spomenika partizanu borcu

Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Udruženje boraca glavnog grada, u saradnji sa Kulturno-informativnim centrom “Budo Tomović”, juče su “Šetnjom za mir” obilježili 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije.

“Nek’ ova podgorička  šetnja za mir, starije i iskusnije podsjeti, a mladima bude pouka da samo ljubav, dobrota, život u slobodi, međunacionalnom i međureligijskom skladu, znače progres i društva i čovječanstva u cjelini”, poručila je direktorica KIC-a Snežana Burzan.

Nekoliko stotina učesnika, među kojima su, osim članova boračkih organizacija, bili predstavnici Glavnog grada, predsjednik gradske Skupštine Đorđe Suhih, odbornici, učenici srednjih i osnovnih škola, brojni građani, krenulo je u šetnju za mir oko Gradskog stadiona, preko Trga Argentine ka Spomeniku partizanu borcu na Gorici.

U znak poštovanja za sve one koji su dali svoj doprinos u borbi protiv fašizma, predstavnici Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore položili su vijence na Spomenik partizanu borcu na Gorici, a održan je i kraći umjetnički program.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com