Početna » NOVOSTI » Društvo » AEM izrekla 4 mjere upozorenja TV PinkM

AEM izrekla 4 mjere upozorenja TV PinkM

Agencija za elektronske medije donijela je četiri rješenja kojim se TV Pink M izriče upravno-nadzorna mjera upozorenja zbog kršenja načela tačnosti, objektivnosti i nepristarsnosti, odnosno propuštanja da svojim programom doprinosi istinitom i nepristrasnom informisanju, na pravilan i izbalansiran način.

Agencija je, na osnovu prigovora RTCG, ustanovila da je TV Pink M u prilozima u emisijama “Minut dva” 1., 6., 19. i 20. oktobra prekršila Pravilnik o programskim standardima u elektronskim medijima, a prilozima u emisijama “Minut dva” 3. i 9. oktobra svojim izvještavanjem prekršila Zakon o medijima, Zakon o elektronskim medijima, kao i Pravilnik o programskim standardima.

Direktor Agencije donio je odluku kojom se TV Pink M izriče upravno-nadzorna mjera upozorenja i nalaže da usaglasi emitovanje programskih sadržaja u okviru programa TV Pink M sa standardima definisanim u Zakonu o elektronskim medijima, podzakonskim aktima Agencije i izdatom Odobrenju za emitovanje.

Emiteru je naloženo i da izrečenu mjeru upozorenja objavi u svom programu, u okviru informativne emisije “Minut, dva” u terminima kada su prilozi emitovani.

rtcg.me

Check Also

Đurović: Natjerajte Pink M da poštuje zakon i zaustavite brutalno nasilje

Član Savjeta RTCG Goran Đurović poslao je otvoreno pismo članovima Savjeta Agencije za elektronske medije povodom, ...

Pink M napao ambasadu SAD-a za neobjektivno saopštenje

Pink M Televizija ocijenila je krajnje neobjektivno i selektivno saopštenje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *