Poznati plenarni predavači međunarodne sportske konferencije - Volim Podgoricu

Poznati plenarni predavači međunarodne sportske konferencije

Jubilarna 15. Međunarodana naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ biće organizovana od 12. do 15. aprila 2018. godine u Budvi i tradicionalno okupiti naučnike, istraživače, nastavnike i studente iz svih krajeva svijeta.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskim olimpijskim komitetom. U organizaciju su uključene  i međunarodne partnerske institucije – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Fakultet sportskih nauka Univerziteta u Nici, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Koimbri, Departman za kineziologiju Centra za nauku i istraživanja u Koperu, Fakultet za zdravstvene nauke Univerziteta u Primorskoj, Univerzitet sporta u Tirani, Azijska asocijacija za sportske nauke i Evropski koledž za sportske nauke.

Konferencija će, kao i prethodnu deceniju ipo, biti fokusirana na aktuelne teme iz svih oblasti sporta i sportske medicine – uključujući psihologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku i neuromuskularnu medicinu.

Ove godine konferencija će imati osam plenarnih predavača. Riječ je o dekanu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejanu Mandiću, profesoru Fakulteta sportskih nauka i fizičkog vaspitanja Univerziteta Koimbra Antoniu Figueiredi / António Figueiredo/, profesoru Univerziteta Rovan Mehmetu Ujguru /Uygur/, rukovodiocu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije dr Predragu Božiću, profesoru Univerziteta u Nici Rémi Radelu, prorektoru za nauku Univerziteta sporta iz Tirane Juel Jaraniju, profesorici Georgia Southwestern State University Catalini Casaru i dekanu Fakulteta zdravstvenih nauka iz Izole Nejc Šarabonu.

U okviru konferencije biće organizovane i dvije radionice – „Lateralizacija u sportu: Kako mjeriti?“ koju će voditi dr Selčuk Akpinar sa Nevsehir Haci Bektas Veli Univerziteta iz Turske. Drugu radionicu pod nazivom „Upravljanje projektima – metode i pristupi – od ideje do realizacije“ vodiće dr Dino Mujkić, koji ima preko 20 godina iskustva u radu sa međunarodnim projektima. Mujkić je predavač na odsjeku za Sportski menadžment Univerziteta u Sarajevu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com