ZA NEVJEROVATI: Premijer i devet ministara u Vladi CG nemaju automobile - Volim Podgoricu

ZA NEVJEROVATI: Premijer i devet ministara u Vladi CG nemaju automobile

Možda će vam ova informacija izgledati nevjerovatna ali premijer Duško Marković, kao i većina ministara u Vladi Crne Gore nemaju sopstvene automobile. Ne, nije riječ o šali već o zvaničnim podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije prema kojim su premijer i devet ministara zvanično saopštili da ne posjeduju automobil koji se vodi na njih.

Ipak, neki od njih su prijavili da njihove supruge imaju automobil, koji vjerovatno i oni koriste.

Da krenemo redom.

Prvi čovjek Vlade Crne Gore Duško Marković agenciji je dostavio izvještaj u kojem navodi da ne posjeduje automobila, ali da njegova žena Nata ima Ford Fiestu, 2005. godište.

Isto obrazloženje agenciji su dali iministar pravde Zoran Pažin, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, ministar odbranePredrag Bošković, zatim ministar poljoprivrede Milutin Simović, te ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Pažin je saopštio da njegova supruga Nataša vozi Mercedes A klasi iz 2001. godine, ali da on lično nema automobil.

Nuhodžićeva žena Aida vozi Golf 5 (2008 godište), a Boškovićeva supruga Stela Mercedes GLK (2008 godište).

I Simović i Hrapović nemaju automobil registrovan na njih, ali njihove žene aktivno voze.

Ministar poljoprivrede je prijavio da njegova supruga Ljiljana ima dva automobila i to Cros Golf iz 2007. i Golf iz 1988 koji je amortizovan.

Maida Hrapović, supruga ministra zdravlja, vozi Hjundai, 2011, star šest godina.

Zanimljivo, ministar finansija Darko Radunović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, zatim ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, te ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka su dostavili podatke agenciji u kojima navode da ni oni ni njihove supruge nemaju automobil.

Ostatak ministara u Vladi Crne Gore posjeduje automobile, koji su registrovani na njih.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović očigledno voli “Nijemce” jer vozi Mercedes E320 CDI iz 2007. i Audi A6 iz 1999. godine.

Auta proizvedena u Njemačkoj očigledno voli i ministarka nauke Sanja Damjanović koja je prijavila da posjeduje BMW Z3.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić ima dva automobila i to Audi A4 (1999. godište) i KIA Sportage, staru tri godine.

I ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović posjeduje dva vozila. Prvo, BMW 520xd (2014. godište) je lično kupio, dok je drugo, Nissan X-trail dobio na poklon.

Aktivan vozač je i ministarka javne uprave Suzana Pribilović koja vozi Nissan juke, star četiri godine, kao i ministarka bez portfelja Marija Vučinović koja posjeduje WW Pasat iz 2005.

Ministar za evropske poslove Aleksandar Andrija Pejović ima Mazdu mx 5 iz 1999. godine, a ministar prosvjete Damir Šehović je prijavio da ima motorno vozilo ali nije precizirao koje.

Jedini koji pored automobila voli i motore je ministar sporta Nikola Janović.

On je prijavio da ima Mercedes benz iz 2011. godine, kao i motor Yamaha kupljen prije četiri godine.

(Standard)

1 komentar

  1. Sorry for that large evaluation, but I’m really loving the brand new Zune, as well as wish this particular, along with the superb reviews another individuals wrote, can help you determine if it’s the correct selection for you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com