HOROR: Najmanje 332 mrtvih u zemljotresu - Volim Podgoricu

HOROR: Najmanje 332 mrtvih u zemljotresu

Najmanje 322 osobe su poginule u Iranu i Iraku u zemljotresu jačine 7,3 stepeni Rihtera koji je u nedjelju veče pogodio pogranično područjetih zemalja.

Spasilačke službe nastavljaju da tragaju za preživjelima.

Iransko ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da je po posljednjim podacima u Iranu u zemljotresu na sjeveru zemlje poginulo 328 osoba. Saopštili su i da je najmanje 2.500 ljudi povrijeđeno, kao i da se strahuje da će broj žrtava još rasti.

U Iraku su zasad potvrđena četiri smrtna slučaja.

 Zemljotres se osjetio u nekoliko iranskih regija, a najteže je pogođena pokrajina Kermanshah. Samo u Sarpol-e Zahabu, koji je udaljen oko 15 kilometara od granice sa Irakom, poginulo je 97 osoba.

Glavna bolnica u tom gradu teško je oštećena i u njoj ne mogu da budu zbrinute stotine povrijeđenih, prenosi agencija Hina.

Strahuje se da broj žrtava nije konačan jer su spasilačke ekipe još uvijek na terenu.

“Pod ruševinama još ima ljudi. Nadamo se da broj žrtava neće mnogo rasti”, objavile su iranske spasilačke službe.

 “S obzirom da je do zemljotres došlo tokom noći, helikopterima je otežano letjenje, a neke su ulice potpuno uništene… Strahujemo zbog situacije u udaljenim selima”, kazao je iranski ministar unutrašnjih poslova Abdolrez Rahmani Fazli.

Na iračkoj strani, kurdski zvaničnici su objavili da su četiri osobe poginule a  da je najmanje 50 povrijeđeno. Zemljotres je najviše štete nanio gradu Darbandikhanu gdje je više od 30 osoba povrijeđeno, a glavna je bolnica je oštećena pa su povrijeđeni prevezeni u bolnicu u glavnom gradu pokrajine Sulaimanijahu.

Zemljotres se osjetio i u glavnom gradu Iraka, Bagdadu, kao i u najvećem kurdistanskom gradu u Iraku, Erbilu.

Stanovnici Dijarbakira, najvećeg kurdskog grada u jugoistočnoj Turskoj takođe su osjetili zemljotres, ali za sada nema informacija o mogućim žrtvama ili šteti.

Prema pisanjima izraelskih medija zemljotres se osjetio i u nekim djelovima te zemlje.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com