Početna » PG INFO » Aktuelno » BAN GRADI U PODGORIČKOM NASELJU

BAN GRADI U PODGORIČKOM NASELJU

Jedan od vlasnika kompanije „Pomorski saobraćaj”, Dejan Ban, zatražio je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine urbanističko tehničke uslove za gradnju u Ulici SKOJ-a u Tološima.

Ban želi da gradi na parceli od 777 metara kvadratnih, a prema  Detaljnom urbanističkom planu „Tološi 2 – dio izmjene i dopune”, u sklopu kojega se  nalazi, na tom zemljištu je predviđena gradnja prizemlja sa dva sprata.

Kako je navedeno u  podacima, urbanističku parcelu od 777 metara kvadratnih čine tri katastarske parcele i to od 136 metara kvadratnih, 423 i 218 kvadrata, a osnov sticanja je kupovina.

Promjena vlasništva nad tim  parcelama registrovana je 24. aprila ove godine, Ban je vlasnik 1/1,  ne postoje tereti ograničenja, osnov sticanja je kupovina.

Izmjene i dopune DUP-a su donijete 25. novembra prošle godine.

Prema odluci Savjeta za privatizaciju Vlade , kompanija “Pomorski saobraćaj”, čiji je većinski vlasnik  bio Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, privatizovana je bez tendera, prodajom državnih akcija na berzi.

Kupoprodajni ugovor je potpisan 2004, sa firmom „Pro House” iz Podgorice u vlasništvu Dušana Bana, Dejanovog brata, koji su bliski predsjedniku Demoktratske partije socijalista Milu Đukanoviću,     dobar dio  obaveza prema državi u toj transakciji platila je obveznicama stare devizne štednje.

Dvije trećine „Pomorskog saobraćaja”, koji drži trajekt liniju Kamenari – Lepetani,  formalno pripadaju „Pro House”, dok je vlasnik ostatka akcija Dejan Ban, koji je i izvršni direktor kompanije sa sjedištem u Kamenarima.

Vijesti

Check Also

,,Istina je, Srbi i Hrvati su braća, ili to ne smije da se kaže?”

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković oglasio se povodom burnih reakcija javnosti na njegovu raniju ...

U Crnoj Gori postoje 54 političke stranke: Izbrisane dvije, registrovane tri partije   

U Crnoj Gori su do sada zvanično registrovane zvanično 54 političke partije. U prošloj godini ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *