Početna » PG INFO » Aktuelno » BAN GRADI U PODGORIČKOM NASELJU

BAN GRADI U PODGORIČKOM NASELJU

Jedan od vlasnika kompanije „Pomorski saobraćaj”, Dejan Ban, zatražio je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine urbanističko tehničke uslove za gradnju u Ulici SKOJ-a u Tološima.

Ban želi da gradi na parceli od 777 metara kvadratnih, a prema  Detaljnom urbanističkom planu „Tološi 2 – dio izmjene i dopune”, u sklopu kojega se  nalazi, na tom zemljištu je predviđena gradnja prizemlja sa dva sprata.

Kako je navedeno u  podacima, urbanističku parcelu od 777 metara kvadratnih čine tri katastarske parcele i to od 136 metara kvadratnih, 423 i 218 kvadrata, a osnov sticanja je kupovina.

Promjena vlasništva nad tim  parcelama registrovana je 24. aprila ove godine, Ban je vlasnik 1/1,  ne postoje tereti ograničenja, osnov sticanja je kupovina.

Izmjene i dopune DUP-a su donijete 25. novembra prošle godine.

Prema odluci Savjeta za privatizaciju Vlade , kompanija “Pomorski saobraćaj”, čiji je većinski vlasnik  bio Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, privatizovana je bez tendera, prodajom državnih akcija na berzi.

Kupoprodajni ugovor je potpisan 2004, sa firmom „Pro House” iz Podgorice u vlasništvu Dušana Bana, Dejanovog brata, koji su bliski predsjedniku Demoktratske partije socijalista Milu Đukanoviću,     dobar dio  obaveza prema državi u toj transakciji platila je obveznicama stare devizne štednje.

Dvije trećine „Pomorskog saobraćaja”, koji drži trajekt liniju Kamenari – Lepetani,  formalno pripadaju „Pro House”, dok je vlasnik ostatka akcija Dejan Ban, koji je i izvršni direktor kompanije sa sjedištem u Kamenarima.

Vijesti

Check Also

UHAPŠENI U AKCIJI POLICIJE: Milutin se ranije zvao Nebojša

Milutin Čotar (52) uhapšen u policijskoj akciji “Boka”, ranije se zvao Nebojša Đonović, rečeno je ...

“Njemice nisu švercovale pse iz Crne Gore, nego ih spašavale”

Njemačke državljanke nisu švercovale pse iz Crne Gore, nego ih spašavale. Ovo tvrde iz NVO Prijatelji ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *