Početna » NOVOSTI » Društvo » Četnički komandant protjeran iz Rumunije

Četnički komandant protjeran iz Rumunije

Rumunija je protjerala proruskog srpskog nacionalistu i zabranila mu ulazak u tu članicu NATO-a na 15 godina nakon što je on izrazio interesovanje da dođe do povjerljivih informacija o vojnim instalacijama, saopštila je državna bezbjednost.

Bratislav Živković, 42, je komandant srpskih četničkih paravojnih snaga i bio je na Krimu 2014-15. godine kako bi podržao tamošnju rusku intervenciju, naveo je Rojters.

On je tada kazao novinarima da je prirodno da želi da pomogne Rusima koji se bore protiv Ukrajinaca.

Portparol rumunske SRI tajne službe kazao je da je utvrđeno da je Živković „izrazio interesovanje da dođe do povjerljivih dokumenata o ključnoj infrastrukturi i državnim i NATO vojnim objektima koji se nalaze na jugoistoku Rumuniju sa najmjerom da utiče na naše strateško partnerstvo“.

Portparol Ovidiu Marinčea je kazao da je Živković uhvaćen dok je fotografisao vojne radare na obali Crnog mora i dok je pokušavao da pošalje njihove GPS koordinate.

“Želim da naglasim da ovaj srpski državljanin nije uspio da prikupi nikakva dokumenta ili povjerljive informacije”, kazao je Marinčea i dodao da Živković predstavlja rizik za rumunsku nacionalnu bezbjednost.

Vijesti

Check Also

SAZNAJTE: Evo koliko novca crnogorski građani duguju za struju

Domaćinstva u Crnoj Gori su na kraju oktobra dugovala 124,06 miliona eura za utrošenu električnu ...

Doprinosi se mogu smanjiti ako svi budu plaćali porez

Postoji prostor za smanjenje doprinosa za socijalno osiguranje, ali pod uslovom da se obezbijede prihodi ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *