Početna » NOVOSTI » Ekonomija » Investitori spremni da ULOŽE MILIONE, ali POD JEDNIM USLOVOM

Investitori spremni da ULOŽE MILIONE, ali POD JEDNIM USLOVOM

Zamjenik predsjednika Albanske alternative Nik Đeljošaj tvrdi da će u Malesiju dovesti investitore koji su spremni da ulože milione, ali pod jednim uslovom – da AA pobijedi na lokalnim izborima 26. novembra.

Đeljošaj se danas vratio iz Tirane, gdje je, kako kaže, učestvovao na sastanku gdje je bilo oko 30 biznismena  a koji su investirali na stotine miliona eura u Albaniji i regionu. Predstavio im je potencijale i resurse koje ima Malesija, a oni su, kako tvdi, iskazali spremnost da ovdje investiraju.

To što priča o milionskim investicijama uoči izbora može zvučati kao direktno miješanje Albanije u politički proces Crne Gore,i svojevrsna ucjena da će investitori doći samo ako pobijedi Albanska alternativa,  Đeljošaja ne zabrinjava.

Kaže da se biznismeni ne bave politikom, već da traže sigurnost za svoje investicije.

On za CdM kaže da je albanskim investitorima predstavio potencijale i resurse koje ima Malesija kako bi iste valorizovali i poboljšali život građana Malesije, otvorili nova radna mjesta i povećali direktne strane investicije.

“Dogovorili smo da ih nakon pobjede na lokalnim izborima pozovem da posjete Tuzi i konkretizujemo investicije”, kazao nam je Đeljošaj.

Funkcioner AA kaže da investitore ne treba gledati prema tome odakle dolaze i da ova priča ne znači da se neko miješa u unutrašnje stvari države Crn Gore.

“Ako neko gleda investitore u zavisnosti odakle dolaze, onda sve sadašnje strane investitore u Crnoj Gori možemo prozvati i reći da se države odakle dolaze miješaju u unutrašnja pitanja. Mi želimo razvoj i valorizaciju resursa, kao pobjednici na narednim izborima, otvorićemo vrata svim investitorima, nećemo pravite razlike odakle dolaze. Ko ima vremena da investitore nabraja po nacionalnoj osnovi, srećno mu bilo”, jasan je Đeljošaj.

Priča o milionskim investicijama iz Albanije stiže nepun mjesec nakon što je Tirana incirala da četiri albanske partije – Albanska altenativa, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez Albanaca i Demokratski forum za integracije, potpišu zajedničku političku platformu o saradnji nakon lokalnih izbora u Tuzima 26. novembra. Cilj sporazuma je, kako je CdM pisao, da se spriječi pravljenje bilo kakve koalicije sa DPS-om.

www.cdm.me

Check Also

Milan – Arsenal, Savić u Moskvi, Marušić u Kijevu

Duel Milana i Arsenala obilježiće osminu finala Lige Evrope. Današnji žrijeb u Nionu spojio je ...

OVO JE ARENAMAGEDON! Nina, Solomun, Maceo, Tale of Us, Brejcha, Carl Craig, Rødhåd… svi na Exitu!

Već od prve objave dosad nezabilježene tehno postave u kojoj su Richie Hawtin, Adam Beyer, Ida Engberg, Ben Klock, Amelie ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *