KCCG moli pacijente da otkažu termin kada već neće da dođu - Volim Podgoricu

KCCG moli pacijente da otkažu termin kada već neće da dođu

Iz Kliničkog centra ponovo su juče apelovali na pacijenete da blagovremeno otkažu zakazani pregled ako odluče da neće doći, kako bi termin bio dodijeljen drugima, kojimaje zaista potreban tretman, piše Pobjeda.

Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, od početka ovog mjeseca od 9.010 ukupno zakazanih pregleda, obavljeno je svega 5.604.

“I pored činjenice da su zdravstveni poslenici u kontinuitetu apelovali na osiguranike da, u slučaju da nijesu iz bilo kog razloga u mogućnosti da dođu na zakazani termin, blagovremeno otkažu pregled kako bi se omogućio tretman onima kojima je to zaista potrebno, veliki je broj onih koji se ne odazivaju”, naveli su iz Kliničkog centra.

U Institutu za bolesti djece, od 1.862 zakazanih pregleda odazvalo se 1.349 pacijenata, dok je u Centru za radiološku dijagnostiku od zakazana 1.142 pregleda obavljeno 755.

Kod kardiohirurga, od ukupno zakazanog 51 pregleda, odazvalo se 26 pacijenata, dok se u Centu za kardiologiju od 1.713 na pregled odazvalo 1.115 pacijenata kazali su iz KC-a.

Oni su naveli da je u Internoj klinici od 2.396 zakazanih pregleda obavljeno 1.810, a da je u Hirurškoj od zakazanih 976 obavljena 664 pregleda.

Iz KC-a su rekli da su u Klinici za ortopediju i traumatologiju od 699 obavljena 522 pregleda, dok je u Klinici za urologiju, od 377 zakazanih, obavljeno je 214 pregleda.

“U Klinici za neurologiju, od ukupno zakazanih 612 pregleda obavljeno je njih 269, u Klinici za ORL i MFH, od 407 obavljena su 252 pregleda. U Klinici za dermatovenerologiju od 544 obavljena su 333, dok je kod oftalmologa od zakazanih 809 obavljeno 659 pregleda”,saopštili su iz Kliničkog centra.

Pozivi

Što se tiče interno zakazanih pregleda, odnosno onih pregleda koje su zakazali zaposleni u Kliničkom od početka novembra, od njih 1.126 obavljeno je 680.

Pomoćnica ministra zdravlja dr Vesna Miranović nedavno je u razgovoru za Pobjedu kazala da će ubuduće na uputu stajati naznaka da će pacijent prije zakazanog termina biti kontaktiran.

(Pobjeda)

1 komentar

  1. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and actual effort to make a good post… but what can I say… I procrastinate alot and never appear to get something done.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com