Marković optužio dokone opozicionare da izmišljaju - Volim Podgoricu

Marković optužio dokone opozicionare da izmišljaju

Dokonici uglavnom izmišljaju. Tako je premijer Duško Marković danas u Petnjici, gdje je otvorio dionicu puta Petnjica – Podvade, odgovorio na optužbe pojedinih predstavnika opozicije da su ovakve posjete dio predizborne kampanje.

“Dokonici uglavnom izmišljaju. Predsjednik Vlade nije u kampanji, predsjednik Vlade je na infrastrukturnom projektu u kojem je vlada uložila tri i po miliona eura. Život u Crnoj Gori ne može da stane zbog izbora. Crna Gora treba da se razvija. U Crnoj Gori građani treba da žive bolje nego što žive danas, a to je obaveza ove Vlade. Prema tome, oni što prigovaraju neka se bave izborima, a ova Vlada će se baviti životom svojih građana i kvalitetom toga života“, kazao je Marković.

On je danas obišao rekonstruisanu dionicu Berane – Petnjica regionalnog puta R-20 Berane – Trpezi – Kalače, gdje je poručio građanima da će već naredne godine biti započeti radovi na narednoj dionici i da će Petnjičani za tri godine, kada bude završena prioritetna dionica autoputa, stizati za sat i po do Podgorice.

Odmah nastavljamo narednu dionicu

“Rekli smo da ćemo Petnjicu povezati sa Beranama modernom saobraćajnicom evropskog kvaliteta. Prilazeći ovom mjestu gdje smo sada zajedno zaista sam se divio toj saobraćajnici i vjerujem da nema nikakve razilike od onih koje imamo priliku da vidimo u razvijenim zemljama Evrope“, kazao je Marković.

On je podsjetio da je Vlada u ovaj projekat do sada uložila oko tri ipo miliona eura.

Premijer je saopštio da je Budžetom za ovu godinu planiran ne samo nastavak radova na ovoj dionici, nego i izrada projekta i početak radova u idućoj godini na regionalnom putu Petnjica – Trpezi – Kalače – Rožaje, tako da će iduće godine početi radove i na toj dionici.

“Kada završimo ovu dionicu puta do Berana vi ćete za tri godine, kada završimo regionalni put Jezerine – Lubnice – Berane, izaći na auto-put i biti do Podgorice za sat i petnaest minuta. Dakle, Petnjica će biti povezana sa autoputem, povezana sa centralnim dijelom Crne Gore i, naravno, biti otvorena za svaku drugu vrstu komunikacije“, rekao je Marković.

Obećava da će Vlada zajedno sa lokalnom samoupravom i u godinama koje slijede uraditi sve da Petnjica bude kraj u kome će ostajati mladi ljudi, da Petnjica bude prostor gdje će se dolaziti i ostajati.

Rekonstrukcija dionice, vrijedna 3.442.593 eura, počela je oktobra 2016. godne, a završena novembra ove godine.

https://www.cdm.me/politika/markovic-optuzio-dokone-opozicionare-da-izmisljaju/www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com