Home / NOVOSTI / Društvo / PODGORICA: Gradi se objekat vrijedan 880.000 eura, EVO O ČEMU SE RADI
Foto: Ilustracija

PODGORICA: Gradi se objekat vrijedan 880.000 eura, EVO O ČEMU SE RADI

Skupština Glavnog grada – Podgorice, donijela je Odluku o doprinosu Grada u izgradnji objekta – Dom starih na urbanističkoj parceli broj UP33 u zahvatu DUP-a  “Konik – Stari aerodrom III“, čiji je investitor Glavni grad Podgorica i Ministarstvo održivog razvoja i turizma – Direkcija javnih radova.

„Doprinos Glavnog grada predstavlja naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta  u iznosu od 877.637,07 eura, na ime izgradnje objekta – Dom starih (spratnosti: Po+P+3) na urbanističkoj parceli UP33, u zahvatu  DUP-a «Konik-Stari aerodrom III«- u Podgorici, ukupne projektovane neto površine 9.804,45m2“, navodi se u Odluci Grada.

Objekat je predviđen za 270 korisnika. Po riječima zamjenika gradonačelnika Borisa Mugoše, ovo je najveći projekat kada je u pitanju neki socijalni objekat. On je u ime uprave iskazao zadovoljstvo što će početi realizacija ovog projekta, I što je grad imao značajno učešće u tome. Mugoša je podsjetio da je ovo investicija, ukupne vrijednosti preko 10 miliona eura.

Nebojša Kavarić je istakao da će se ovim projektom na kvalitetan način riještit pitanje smještaja I brige o starim licima, uz nadu da će ovaj projekat pokrenuti i druge da se angažuju na neki sličnim budućim projektima.

Glavni grad je, kao nosilac prava raspolaganja, opredijelio urbanističku parcelu broj UP33, u zahvatu DUP-a »Konik – Stari aerodrom III« – u Podgorici za izgradnju ovog objekta. Grad će, takođe, izvršiti kompletno komunalno opremanje građevinskog zemljišta o svom trošku i izgraditi trafostanicu sa 10 kv kablom.

Radi se o objektu smještajnog kapaciteta za 250 korisnika koji će, u okviru stalnog smještaja pružati uslugu stanovanja, ishrane, održavanja lične higijene, brige o zdravlju i njezi, radne aktivnosti za stare osobe.

Gradski parlament je, takođe, donio Odluku o doprinosu Glavnog grada – Podgorice u izgradnji objekta Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore na urbanističkoj parceli broj 2090/1084 u zahvatu DUP-a“Konik – Stari aerodrom“, čiji je investitor Sindikat bezbjedonosnih institucija Crne Gore.

Doprinos Glavnog grada predstavlja  naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za izgradnju objekta višeporodičnog stanovanja na navedenoj parceli, spratnosti P+6+Pk. Komunalno opremanje u konkretnom slučaju podrazumijeva: izgradnju, odnosno obezbjeđenje električnog napajanja s električnom energijom (trafostanica i prateći kabal); izgradnju parking prostora van urbanističke parcele (prema pripremljenoj skici idejnog rješenja – 92 parking mjesta); rekonstrukcija dijela Ulice Cara Lazara i priključenje na vodovodnu i fekalnu kanalizaciju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je Ugovorom u januaru 1999. godine, zaključenim sa Društvenim fondom za građevinsko zemljište, poslovni prostor i puteve Podgorica, ugovorno regulisalo obaveze za dio naknade, pa doprinos Glavnog grada predstavlja naknada za razliku između   novoprojektovane  površine i površine regulisane navedenim ugovorom.

Radi se o objektu kojim će se riješiti stambeno pitanje velikog broja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije.

Check Also

Tadić saslušan povodom ubistva gardista, pominjan pokojni šef crnogorske Državne bezbjednosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *