PODGORICA: Ovo su ZAGORIČANI koje je pretresala policija - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ovo su ZAGORIČANI koje je pretresala policija

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, sa kolegama Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad juče ujutro pretresli stanove bezbjednosno interesantnih osoba – Milana Šaranovića (32), Miljana Milića (24), Željka Bulatovića (48), Saše Klikovca (35), Dejana Čurovića (43) i Vidoja Stanišića (29), za koje su imali operativna saznanja da drže nelegalne i stvari koje potiču iz krivičnih djela.Kako je saopšteno iz policije, pronađeni su pištolj, vozilo, osam mobilnih telefona, više sim kartica, određena količina sintetičkih droga, ručne radio veze, metalni boks, dva skupocjena sata „roleks“ i „viceroj“. – Svi oduzeti predmeti i stvari će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja. Sve dalje mjere i radnje prema licima biće preduzimane u konsultaciji sa nadležnim tužiocem – saopštili su iz policije. Kako je pojašnjeno, pretresi stanova i drugih prostorija obavljeni su u konsultaciji sa tužiocem, nakon pribavljenih naredbi od istražnog sudije.

Pretresom stana Bulatovića pronađen je pištolj „RR 51“, dok je od Klikovca oduzeto vozilo. Navodi se da će oduzeti predmeti biti predmet vještačenja. Svih šest osoba čije stanove je pretresla policija su poznati istražiteljima po više krivičnih djela. Saša Klikovac, Vidoje Stanišić i Željko Bulatović osuđeni su na ukupno tri i po godine zatvora zbog pokušaja reketa vlasnika „Gardena“ Mirka Simonovića. Klikovac i Stanišić osuđeni su na po godinu a Bulatović godinu i šest mjeseci. Bulatović je odležao kaznu za ubistvo Samira Usenagića i ranjavanje Damira Mandića.

Stanišić je nedavno uhapšen, kada je pokušao da napušti državu. Policija je, kako su kazali, za Stanišićem tragala zbog izdržavanja zatvorske kazne od jedne godine i deset mjeseci i sproveden je u zatvor u Spužu. Stanišić je odležao kaznu zbog napada na policajca u klubu „Velvet“. Tada je bio sa Sašom Klikovcem koji je osuđen na osam mjeseci zatvora. Stanišić je bio osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i računarske prevare.

Prema optužnici, Stanišić i ostali okrivljeni su hakerskim prevarama uspjeli da sa tuđih računa iz inostranstva ukradu 1.186.673 eura, od čega su podigli 223.516 eura. Ostali dio novca blokiran je na deviznim računima okrivljenih po nalogu tužilaštva. Presudom Osnovnog suda u Podgorici Stanišić je osuđen zbog incidenta na bazenu Sportskog centra „Morača“, koji se dogodio u julu 2012. za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda dvojici zaposlenih i posjetiocu bazena.

(Antena M)

1 komentar

  1. The next morning he’s lost his newfound mental abilities but he does have enough of a novel to hand in to his publisher along with a fantastically clean apartment, being that a side effect of the drug is OCD, apparently.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com