Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORICA: “Rekao je da je tukao nekog ko je pokušao da ga zgazi. Moj brat ga je tada potapšao po grudima, gdje je imao torbicu, i osjetio je pištolj i kazao…”
Nemanja Medin

PODGORICA: “Rekao je da je tukao nekog ko je pokušao da ga zgazi. Moj brat ga je tada potapšao po grudima, gdje je imao torbicu, i osjetio je pištolj i kazao…”

Brat stradalog Nemanje MedinaUroš, je danas tokom svjedočenja istakao da je siguran da je vozilo njegovog pokojnog brata zapalio otac prvooptuženog Vladimira UlameNenad. Za ubistvo Medina okrivljeni su i Bogdan Milić i Darko Mijović. Prema navodima Tužilaštva, okrivljeni su na podmukao način i s umišljajem počinili navedeno krivično djelo.

Uroš Medin je danas rekao da je okrivljeni Ulama kritičnog dana došao u njihov porodični lokal da čestita Nemanji svadbu. Istakao je da je njegov brat pitao Ulamu zašto mu je prst u zavoju, na šta je ovaj odgovorio da je neko pokušao da ga udari kolima.

“Rekao je da je tukao nekog ko je pokušao da ga zgazi. Moj brat ga je tada potapšao po grudima, gdje je Ulama imao torbicu, i osjetio je pištolj i kazao da mu to ne treba, a Ulama je rekao da se ne odvaja od pištolja”, tvrdi Uroš.

On je naglasio da je od majke saznao da mu je brat nestao.

“Rekla je da je Nemanja pošao da se vidi sa Ulamom. Nije nam se javljao na telefon, a kada smo zvali Ulamu uporno nam je tvrdio da je moj brat pošao od njega ka Nikšiću”, pojašnjava brat ubijenog Medina.

Onda je počela potraga za stradalim Medinom, kojeg su u nadi tražili članovi porodice i prijatelji.

Bezuspješna potraga za Medinom

Uroš je istakao da su Nemanju tražili svuda, Paštrovačku goru su obišli više puta i tunele kod Virpazara.

“Išao sam i kod vidovnjaka Žarka koji živi na Malom brdu, rekao je da vidi sjenuku moga brata, tunel i vodu i da ne želi da se uključuje u ovo, jer ga je strah za porodicu”, priča Uroš.

Naglasio je da mu je okrivljeni tokom poziva kazao da će ubiti onoga ko je naudio Medinu i da će zvati strica koji je policajac da pomogne.

Prema riječima oštećene porodice, kada su kontaktirali strica Ulame, on je negirao da ima saznanja o nestanku njihovog sina.

“Rekao nam je da je ogorčen na Ulamu zbog ranije nedozvoljenog držanja oružja i da ga nije zvao i nije tražio pomoć za potragu”, ističe brat stradalog Medina.

Dok je tražio svoga brata u mjestu Sotonići, primjetio je sivi “audi” nikšićke registracije, kojem je prišao da bi provjerio ima li koga. Tu je, kako kaže, zatekao Nenada, oca Ulame, koji je bio iznenađen što ga vidi.

“Kazao je da misli da neko šalje izvidnicu”, pojašnjava Uroš. Tokom potrage za bratom, jedne noći zaustavio je vozilo kod Rijeke Crnojevića gdje vidio kako se jedan za drugim kreću “bmw” kotorskih tablica, crni “seat” i “audi” nikšićke registracije, isti kao Nenada Ulame.

“Životom tvrdim da je vozilo moga brata zapalio Nenad Ulama, otac Vladimira”, tvrdi brat stradalog Medina. On  je kazao da mu je Vasko Maraš, kum oca okrivljenog, kazao da je Nenad zapalio vozilo stradalog i da policija treba da ga”stisne”.

Okrivljeni Ulama je pitao brata stardalog koje su tablice bile “seata” koje je vidio sa druga dva vozila, na šta je Uroš odgovorio psovkom.

Ulamin prigovor, osmjesi i namigivanje

Ulama je danas imao zamjerke na svjedočenje brata stradalog Medina. On je kazao da su rečene neistine.

“Uroš je izmislio priču vezanu za strica, a Vaska Maraša za kojeg kaže da je moj kum, ne poznajem”, tvrdi okrivljeni za ubistvo svoga druga.

Kada su okrivljeni napuštali suđenje, tokom pauze i na kraju, gledali su put onih koji su došli da ih podrže i uputili im osmjehe i namigivanje.

Bolne riječi majke

“Što me gledaš Vladimire”, bile su prve riječi koje je majka stradalog, Nada Medin, rekla danas pred Sudom. Tokom svjedočenja ona je istakla da je njen sin bio blizak sa porodicom.

“Nisam lijepo čula o Ulami pa sam ga savjetovala da se ne druži sa njim. Moga sina je zvao bratom, a danas sjedi tu i ćuti”, tvrdi majka stradalog Medina.

Ona, kao i njen muž Milivoje, opisala kako je tekao kobni dan i potraga za sinom.

Porodica je primjetili kritične noći “smart” koji se zadržo par sekundi ispred kuće. Kako su rekli, Uroš je pokušao da stigne vozilo, ali bezuspješno.

Do sada su saslušani u svojstvu svjedoka braća stradalog Nemanje, Miloš i Uroš, njegova žena Marija Medin, otac i majka Milivoje i Nevenka, brat od strica Stevan Medin i snaha pokojnog, Andrea Medin.

www.cdm.me

Check Also

Drvo mira opet okupilo Barane i brojne goste: Pogledajte kako je bilo u Starobarskoj čaršiji (FOTO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *