Početna » NASLOVNA » Marković tokom kampanje pomiješao funkcije: Ide tamo gdje su izbori

Marković tokom kampanje pomiješao funkcije: Ide tamo gdje su izbori

Iako tvrdi da ne učestvuje u kampanji za lokalne izbore, Duško Marković je u rodnom Mojkovcu ponavljao predizborna obećanja kao predsjednik Vlade i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS).

Iako je dva puta za deset dana obećavao ulaganja u Mojkovac, Marković je juče odbacio navode da je uključen u predizbornu kampanju navodeći da “dokonici uglavnom izmišljaju”.

“Predsjednik Vlade nije u kampanji, predsjednik Vlade je na infrastrukturnom projektu u kojem je Vlada uložila tri i po miliona eura. Život u Crnoj Gori ne može da stane zbog izbora. Crna Gora treba da se razvija. U Crnoj Gori građani treba da žive bolje nego što žive danas, a to je obaveza ove Vlade. Prema tome, oni što prigovaraju neka se bave izborima, a ova Vlada će se baviti životom svojih građana i kvalitetom toga života”, poručio je premijer juče iz Petnjice, prilikom obilaska rekonstruisanog puta u toj opštini, gdje se takođe 26. novembra održavaju lokalni izbori.

Marković je prethodno kao premijer 4. novembra Mojkovčanima obećao da će Jalovište, nekadašnja crna ekološka tačka, biti prepoznatljiva sportsko-turistička zona i prostor za kreiranje razvoja i novih mogućnosti.

Premijer je tada, tri sedmice prije izbora, obišao radove na gradilištu ulice u naselju Rudnica i završne aktivnosti na uređenju šetališta, staze i rasvjete u Sportskoj zoni na nekadašnjem Jalovištu.

Sedmicu kasnije, dvije nedjelje prije lokalnih izbora, Marković je Mojkovac posjetio u svojstvu zamjenika predsjednika DPS-a, gdje se sastao sa dvadesetak privrednika mojkovačke opštine. Kako je tada navedeno razgovaralo se o planiranim aktivnostima na uspostavljanju infrastrukture u biznis-zoni u Poljima.

Marković je tada obećao Mojkovčanima da će se u prvoj godini rada nove lokalne uprave pronaći investitora koji će revitalizovati gradski hotel koji trenutno ne radi.

Sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić upozorio je da se premijer aktivno uključio u predizbornu kampanju, navodeći da ne bi bilo sporno “da to ne čini sa državne funkcije koju trenutno obavlja”.

“Trenutna premijerska agenda je izgleda posjeta gradovima u kojima slijede lokalni izbori i davanje obećanja kako će baš sad, nakon ovih lokalnih izbora ti gradovi doživjeti procvat i renesansu. Tako će Mojkovac dobiti hotel, izgradiće se i završiti mnogi regionalni putevi, a Cetinje će dobiti stadion, fabrike i žičaru. Izgleda da Marković ne zna zbog čega sve ovo nije već završeno, iako se godinama obećavalo pa zato ova obećanja ponavlja kao loše naučenu pjesmicu”, rekao je Radovanić.

Zakon o izboru odbornika i poslanika propisuje da javni funkcioneri državni službenici i namještenici ne mogu učestvovati u izbornoj kampanji u radnom vremenu, odnosno dok su na dužnosti. Zakon takođe zabranjuje da, u vrijeme izborne kampanje, medijske nastupe u ulozi državnog ili drugog javnog funkcionera zloupotrijebe i iskoriste za reklamiranje ili reklamiranje izborne liste i njenog izbornog programa.

Vijesti

Check Also

Mitropolit Amfilohije: Sramota je što je Marković išao na Kosovo

Nedavna posjeta crnogorskog premijera Duška Markovića Kosovu je sramota po Crnu Goru, saopštio je mitropolit ...

Kosovo nema prijatelja kao što je Crna Gora

Kosovo nema tako dobrog i tako pouzdanog prijatelja kao što je Crna Gora, poručio je ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *