Marković tokom kampanje pomiješao funkcije: Ide tamo gdje su izbori - Volim Podgoricu

Marković tokom kampanje pomiješao funkcije: Ide tamo gdje su izbori

Iako tvrdi da ne učestvuje u kampanji za lokalne izbore, Duško Marković je u rodnom Mojkovcu ponavljao predizborna obećanja kao predsjednik Vlade i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS).

Iako je dva puta za deset dana obećavao ulaganja u Mojkovac, Marković je juče odbacio navode da je uključen u predizbornu kampanju navodeći da “dokonici uglavnom izmišljaju”.

“Predsjednik Vlade nije u kampanji, predsjednik Vlade je na infrastrukturnom projektu u kojem je Vlada uložila tri i po miliona eura. Život u Crnoj Gori ne može da stane zbog izbora. Crna Gora treba da se razvija. U Crnoj Gori građani treba da žive bolje nego što žive danas, a to je obaveza ove Vlade. Prema tome, oni što prigovaraju neka se bave izborima, a ova Vlada će se baviti životom svojih građana i kvalitetom toga života”, poručio je premijer juče iz Petnjice, prilikom obilaska rekonstruisanog puta u toj opštini, gdje se takođe 26. novembra održavaju lokalni izbori.

Marković je prethodno kao premijer 4. novembra Mojkovčanima obećao da će Jalovište, nekadašnja crna ekološka tačka, biti prepoznatljiva sportsko-turistička zona i prostor za kreiranje razvoja i novih mogućnosti.

Premijer je tada, tri sedmice prije izbora, obišao radove na gradilištu ulice u naselju Rudnica i završne aktivnosti na uređenju šetališta, staze i rasvjete u Sportskoj zoni na nekadašnjem Jalovištu.

Sedmicu kasnije, dvije nedjelje prije lokalnih izbora, Marković je Mojkovac posjetio u svojstvu zamjenika predsjednika DPS-a, gdje se sastao sa dvadesetak privrednika mojkovačke opštine. Kako je tada navedeno razgovaralo se o planiranim aktivnostima na uspostavljanju infrastrukture u biznis-zoni u Poljima.

Marković je tada obećao Mojkovčanima da će se u prvoj godini rada nove lokalne uprave pronaći investitora koji će revitalizovati gradski hotel koji trenutno ne radi.

Sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić upozorio je da se premijer aktivno uključio u predizbornu kampanju, navodeći da ne bi bilo sporno “da to ne čini sa državne funkcije koju trenutno obavlja”.

“Trenutna premijerska agenda je izgleda posjeta gradovima u kojima slijede lokalni izbori i davanje obećanja kako će baš sad, nakon ovih lokalnih izbora ti gradovi doživjeti procvat i renesansu. Tako će Mojkovac dobiti hotel, izgradiće se i završiti mnogi regionalni putevi, a Cetinje će dobiti stadion, fabrike i žičaru. Izgleda da Marković ne zna zbog čega sve ovo nije već završeno, iako se godinama obećavalo pa zato ova obećanja ponavlja kao loše naučenu pjesmicu”, rekao je Radovanić.

Zakon o izboru odbornika i poslanika propisuje da javni funkcioneri državni službenici i namještenici ne mogu učestvovati u izbornoj kampanji u radnom vremenu, odnosno dok su na dužnosti. Zakon takođe zabranjuje da, u vrijeme izborne kampanje, medijske nastupe u ulozi državnog ili drugog javnog funkcionera zloupotrijebe i iskoriste za reklamiranje ili reklamiranje izborne liste i njenog izbornog programa.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com