Maskirani Kajri za 13. trijumf Bostona u nizu, Popovičev rekord u Dalasu - Volim Podgoricu

Maskirani Kajri za 13. trijumf Bostona u nizu, Popovičev rekord u Dalasu

Košarkaši Boston Seltiksa slavili su na gostovanju Bruklin Netsima 109:102, a utakmicu je obilježio magični povratak plejmejkera Kajrija Irvinga koji je predvodio svoj tim do 13. trijumfa u nizu.

Irving je predvodio Seltikse sa 25 poena, tri skoka i pet asistencija, a samo u prvih 12 minuta postigao je 14 poena. Markus Moris je odigrao najbolju utakmicu u novom dresu, uz dabl – dabl sa 21 poenom i deset skokova. Novajlija Džejson Tejtum je dodao 19 poena, a iskusni Al Horford dva manje.

U timu Bruklina, najefikasniji je bio Džo Heris sa 19 poena.

San Antonio Sparsi slavili su na gostovanju u Dalasu 97:91 nakon naobičnog starta za NBA utakmicu – na kraju prve četvrtine, rezultat je bio 16:17.

Popovičev tim je  sredinom druge dionice preuzeo vođstvo i nije ga ispuštao do kraja.

Lamarkus Oldridž je bio najefikasniji igrač Sparsa sa 32 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Peti Mils je dodao 19 poena, a Manu Đinobili 13m dok je Pau Gasol dominirao u reketu.

Denis Smit mlađi je bio najefikasniji u timu Dalasa i duel završio sa 27 poena, šest skokova i dvije asistencija.

Ovaj duel ostaće zapamćen kao 500. trijumf Grega Popoviča na gostovanjima. Popovič je do 500. pobjede na strani došao najbrže od svih trenera u NBA – u svega 835 utakmica.

Toronto Reptorsi su sa 129:113 kao gosti savladali Hjuston u najefikasnijem meču sezone za “ponos Kanade”.

Demar Derozan je bio najefikasniji igrač Toronta sa 19 poena, a uz to je dodao i šest skokova i pet asistencija. Kajl Lauri je duel završio sa dabl – dabl učinkom. Postigao je 19 poena i zabilježio deset asistencija, a dodao je i pet skokova.

Iako je brojao do 38 poena (uz 11 asistencija i 6 skokova) Hjustonu nije pomogao novi dabl – dabl Džejmsa Hardena. Trevor Ariza je dodao 20 poena uz osam skokova.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com