Početna » NOVOSTI » Hronika » NEUSPJEŠNA AKCIJA POLICIJE: Vladimir Šaranović u bjekstvu

NEUSPJEŠNA AKCIJA POLICIJE: Vladimir Šaranović u bjekstvu

Meta akcije specijalaca nkoja se u proteklih tri sata odvijala na Kanarevom Brdu u Beogradu bio je Vladimir Šaranović. Za njega se osnovano da je decembra 2015. godine ubio advokata Vladimira Zrelca.

Akcija je, kako saznajemo, prošla neuspješno i Šaranović je i dalje u bjekstvu.

Policija poziva građane ukoliko imaju saznanja o osumnjičenom sa fotografije da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na broj 192 ili 064-892-31- 26.

 

Beogradski advokat Vladimir Zrelec (50) ranjen je na Vračaru početkom decembra 2015. godine kada je na njega ispaljeno šest hitaca iz vozila u pokretu dok se nalazio u svom automobilu u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu.

Inače, Vladimir Zrelec je sin bivšeg direktora JAT-a Miljenka Zreleca koji je preminuo 2001. godine.

Zrelec je više od deset godina vodio je različite poslove za crnogorsku braću Branislava i Slobodana Šaranović.

Prema navodima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, Zrelec je braću Šaranović zastupao pred sudovima, ali im je i osnivao i vodio firme.

– Zrelec je zastupao Slobodana Šaranovića u Crnoj Gori, gdje je pod istragom zbog likvidacije Nikole Bojovića, ali je učestvovao i u nekoliko drugih poslova. On je, prema poslovnoj dokumentaciji, kako objašnjava KRIK, bio direktor u kockarskoj kompaniji „Fil-Šar“, čiji je vlasnik bio Branislav Šaranović – piše u tekstu koji je objavio ovaj sajt.

Kako se dalje navodi, kroz ovu kompaniju Šaranović je posedovao nekoliko kockarnica u Beogradu, Kruševcu i Aleksandrovcu, dok se najveća nalazila u beogradskom hotelu „Slavija“. Vladimir Zrelec, prema istim navodima, učestvovao je u poslu u kojem je Šaranović preuzeo vlasništvo nad beogradskom kockarskom kompanijom „Stib holding“ 2001. godine, navodi KRIK i ističe da je Zrelec ugovor potpisao u ime „Kin Stiba“, ali je u isto vrijeme bio predsjednik upravnog odbora Šaranovićeve kompanije „Fil-Šar“.

– Pet godina kasnije Šaranović je Zreleca postavio na mjesto direktora

U tekstu KRIK-a se navodi da je mlađi brat Branislav Brana Šaranović, koji je ubijen u oktobru 2009. ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo u Beogradu, bio je kriminalac „starog kova“.

– Vodio je kockarske poslove i bio neka vrsta konsiljerea, savetnika za mlade kriminalne grupe, poput klana „Amerika“, koji se bavio švercom narkotika – navodi KRIK.

Ubistvo Nikole Bojovića

Portal dalje navodi da je istraga dokazala da je njegov brat Slobodan sumnjao da je naručilac bratovljevog ubistva Luka Bojović i riješio je da se osveti.

– Pošto je Luka bio u zatvoru u Španiji, gdje služi kaznu zbog organizovanog kriminala, Slobodan je naručio likvidaciju Bojovićevog brata Nikole, koji je ubijen 2013. godine u Beogradu, nedaleko od stana u kojem mu je živio otac Vuk Bojović. U nastavku rata nekoliko ljudi je stradalo s obe strane, i iz Šaranovićeve i iz Bojovićeve grupe – zaključuje KRIK.

Policija traga za napadačima na Zreleca, a kako saznajemo, jedan pravac istrage usmeren je na navodne pozajmice koje je ovaj advokat davao pripadnicima podzemlja, ali i visokim funkcionerima MUP.

– Provjerava se da li je taj novac bio njegov ili bio samo posrednik – kaže naš izvor iz istrage.

(Kurir.rs)

 

Check Also

TRAGEDIJA U BRODAREVU: Andjela (12) je bila andjeo na zemlji, sada je andjeo na nebu, džip smrti je vozio njen stric

Slatina kod Brodareva danas je iz sveg glasa oplakivala Anđelu Dulović (12) koja je juče ...

U CG SE ĆUTI O PEDOFILIMA: “Treba napraviti registar i razmisliti o uvodjenju hemijske kastracije”

Porodično nasilje treba prijaviti, apeluju iz institucija, dok stručnjaci upozoravaju da su neophodne i strože ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *