Đukanović tvrdi da opozicija bezidejno kritikuje DPS - Volim Podgoricu

Đukanović tvrdi da opozicija bezidejno kritikuje DPS

Na svečanoj tribini Demokratske partije socijalista u Mojkovcu predsjednik DPS-a Milo Đukanović poručio je da su predstojeći izbori prilika da Crna Gora treba da ide putem evrospke integracije, ističući da opozicija bez ikakve ideje i programa kritikuje i besomučno obmanjuje javnost o DPS-u.

Kako je dodao, opozicija pokušava da DPS-u pripiše nešto što nikada nijesu ni govorili ni radili.

“Daleko sam od pomisli da postoje idealni ljudi, pa tako nema ni idealnih politika i partija. Nema ni jednog čovjeka koji u toku dana ne napravi neku grešku. Prema tome, i mi smo ljudi i od vrlina i od mana, i od grešaka i od dobrih djela. Ipak smatram da Naša konkurencija pokušava da kritikom nas sakrije sve svoje slabosti. Pokušavaju da prikriju neke mračne stranice svoje istorije. Danas se ovdje gromoglasno kao nova politička ponuda pojavljuju Demokrate, zapravo skrivajući svoj identitet, skrivajući da su oni podmladak SNP, jer kada im to kažemo, naravno da je neugodno, jer je SNP ona partija koja je sve učinila da Crne Gore ne bude, koja je bila predvodnik rušilačkih demonstracija u Podgorici u mnogo navrata, koja je sve činila da Crna Gora ne bude dio evroatlanstskog sistema vrijednosti, to je ona partija koja je svojevremeno fromirala Sedmi bataljon, koji je bio zadužen da hapsi crnogorsku mladost, ne bi li se onemogućila Crna Gora da ostvari ono što su njeni nacionalni interesi. Dakle, taj podmladak danas je zakačio crvenu kravatu i misli da je to dovoljno da se predstavi u novom svjetlu, a zapravo riječ je o ljudima koji imaju, rekao bih, vrlo sumnjive pobude kada je u pitanju i crnogorska sadašnjost i crnogorska budućnost”, dodao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, DPS-a kao partija treba da pokaže i šta je mjera olitičkim prevrtačima koji i dalje žele da žive od stare slave.

“Predstavljali su nam se da su 25 godina oni jedini na pravoj strani istorije. Mislim na SDP, jasno je, pametan čovjek bi se zapitao „A šta onda ja mislim o tom narodu, ako sam ja jedini na pravoj strani istorije i nikad nijesam preskočio 3%. Znači, 97% mog naroda je na krivoj strani istorije jer nijesu uspjeli da prepoznaju te moje državničke kvalitete i sposobnosti“. Ali ostavimo tu neodmjerenost po strani, pa kažimo kako danas možemo tumačiti kako neko ko je, makar iskreno, doprinosio u mjeri kojoj je mogao da ostvarimo nezavisnost, da idemo evroatlantskim putem, kako taj neko danas može biti značajna podrška upravo onima koji nastupaju kontinurano sa anticrnogorskih pozicija, koji služe tuđim interesima, koji pokušavaju da sruše Crnu Goru i izazovu bratoubilaštvo u njoj”, naveo je Đukanović.

Ističe da sve što radi SDP radi i URA.

“Nema valjda nikakve dileme bi li ili ne bi li, pogledajmo Budvu – bi, pogledajmo Kotor – bi, pogledajmo đe kog su došli u šansu, oni su ušli u koaliciju sa četnicima u Crnoj Gori. Prema tome, nema nikakve dileme da su oni zapravo politički konvertiti koji su zarad svojih sebičnih, partijskih i ličnih interesa napustili crnogorsku nacionalnu platformu i koji pokušavaju da se što bolje udome u suprotnom političkom taboru, ne bi li uspjeli još jednom, na način na koji su živjeli kao paraziti kod nas 20-ak godina, sada žive kao paraziti u drugom političkom taboru. Moramo i njima pokazati da smo potpuno detektovali ono što je njihovo izdajstvo, i što je njihova jeftina politička igra, moramo ih kazniti i onemogućiti njihov ulazak u parlament i mislim da treba da pokušamo da uradimo na što više mjesta, počev od ove četiri opštine u kojima se održavaju izbori 26. novembra, da bismo zapravo i na taj način pokazali riješenost savremenog crnogorskog društva da podvuče crtu ispod izdaja. Da kažemo da je krivično, ali i politički kažnjivo kada izdajete crnogorske nacionalne interese”, poručio je Đukanović.

Kako je istakao, mojkovački izbori imaju i poseban značaj, imajući u vidu mjesto koje Mojkovac ima u crnogorskoj istoriji, a i neke okolnosti koje Mojkovčane čine dodatno odgovornim.

“Sada na čelnoj funkciji izvršne vlasti u Crnoj Gori je čovjek iz Mojkovca, koji je ponikao iz ove naše organizacije, koji je 25 godina bio u najužem vrhu naše politike, od formiranja prve višestranačke Vlade, 1991. godine. On je svojim radom i odgovornošću zavrijedio povjerenje koje smo mu dali nakon proteklih parlamentarnih izbora. Dakle, govorim o Dušku Markoviću”, navodi Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

On je, kako je kazao, siguran da će Marković predstavljati dodatnu inspiraciju i motiv za svakog Mojkovčanina da, ubjedljivom pobjedom na izborima u tom gradu, daju podršku Vladi koju predvodi Marković, da ostvari sve ono što smo zacrtali do 2020. godine u Crnoj Gori.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossips and web and this is actually irritating. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com