Đurašković: Stvoriti uslove da Cetinje turistički oživi - Volim Podgoricu

Đurašković: Stvoriti uslove da Cetinje turistički oživi

SDP će konkretnim mjerama i objedinjenom turističkom ponudom na nivou grada stvoriti uslove da Cetinje turistički oživi i bude prepoznato kao atraktivna i konkurentna turistička destinacija. Kulturno-istorijski potencijal i prirodne ljepote Prijestonice daju priliku za razvoj turizma i unapređenje postojeće turističke ponude. SDP će tu priliku i iskoristiti poslije niza propuštenih prilika da dosadašnja vlast učini nešto na tom planu, poručio je nosilac liste SDP – Da živi Cetinje Nikola Đurašković.

Ističe da plan SDP za realizaciju ovog plana podrazumijeva kreiranje jedinstvene turističke promocije Cetinja u saradnji sa svim turističkim subjektima koji posluju na teritoriji Prijestonice.

“Cetinje će biti predstavljeno na originalan i cjelovit način, uz punu participaciju kulturnih institucija, nacionalnih parkova i svih subjekata od značaja za turistički razvoj. Ne treba izgubiti iz vida da Cetinje ima globalno prepoznate relikvije za koje ne postoji organizovana jedinstvena turistička ponuda. SDP će to ispraviti. Biće urađena turistička i saobraćajna signalizacija na cijelom gradskom području kako bi turisti imali jasne informacije o svim turističkim lokalitetima na Cetinju. Ulaganjem u Rijeku Crnojevića i Njeguše biće podstaknuta kvalitetnija turistička valorizaciju ovih područja. Uz uspostavljanje čuvarske službe na Rijeci Crnojevića sprovešće se sve aktivnosti vezane za poribljavanje njenog izvorišta”, saopštio je Đurašković.

SDP će, kako je dodao, formiranjem Garantnog Fonda Prijestonice stvoriti uslove i za razvoj turizma i poljoprivrede na Cetinju.

“Jer će Garantni fond prioritetno podržavati projekte iz ove dvije oblasti. Ovim ćemo značajno povećati finansijsku podršku oblastima koje najbrže mogu da obezbijede rzvoj i veliki broj novih radnih mjesta. Sredstvima Garantnog fonda ćemo stvoriti uslove da naši vrijedni domaćini imaju mogućnost da budu kreditno podržani kako bi unaprijedili svoja porodična gazdinstva. Takodje Prijestonica će im obezbijediti odgovarajuće garancije i hipoteke, ali i pružiti kompletnu podršku u izradi biznis planova i prateće dokumentacije. Sredstvima Garantnog fonda kreiraćemo paket stimulativnih mjera za otvaranje novih turističkih kapaciteta čime ćemo dati zamah i razvoju turizma. Lista SDP- da živi Cetinje zna kako da oživi i turizam i selo čime se oživljava uništena cetinsjka ekonomija. Naš plan je jasan, održiv i realan. Naš plan jedini omogućava da živi Cetinje”, zaključio je Đurašković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com