Mitropolit Amfilohije o Crnoj Gori: Sve manje njegoševska, sve više Montenegro - Volim Podgoricu

Mitropolit Amfilohije o Crnoj Gori: Sve manje njegoševska, sve više Montenegro

Na promociji knjige „Borba za spas Morače“ autora Komnena Bećirovića, književnika i publiciste iz Pariza, promovisane 12. novembra u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije da je današnja Crna Gora sve manje njegoševska Crna Gora, a sve više Montenegro.

„Povratak istinskih Crnogoraca biće onda kada budu učestvovali u spasavanju nemanjićke lavre Manastira Morače i moračkog kanjona, koji je zapamćen i zapisan u istoriji svijeta, u istoriji čovječanstva, da ne govorim o istoriji nemanjićkog naroda srpskoga, crnogorskoga…Zapisana je lavra moračka, zapisana je od ovih ruskih izaslanika koji su u svoje vrijeme dolazili. Daj Bože da oni dolaze i u vremenima posle ovih naših vremena i da nađu i lavru moračku, i morački kanjon, jedistven u Evropi, a da sa njima nađu i nas onakvim kakvi smo bili u vrijeme Petra Prvog i Petra Drugog Petrovića“ rekao je mitropolit Amfilohije.

Promociji je prisustvovao i akademik Matija Bećković koji je rekao da je “Crna Gora Nojev kovčeg isplivao iz kosovskog potopa“, navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko–primorske.

(Portal Analitika)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com