Studenti i profesori Građevinskog fakulteta dali krvNa Građevinskom fakultetu - Volim Podgoricu

Studenti i profesori Građevinskog fakulteta dali krvNa Građevinskom fakultetu

Univerziteta Crne Gore, dobrovoljnom akcijom davanja krvi, nastavljena je kampanja „Krv nije voda“, koju Univerzitet Crne Gore partnerski realizuje sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi.

Akcija je organizovana uoči Dana studenata, koji se obilježava 17. novembra, kazao je student povjerenik Građevinskog fakulteta Danilo Jelovac. Prema njegovim riječima, odziv na akciju je bio dobar, s obzirom na broj studenata na Fakultetu.

„Prijavilo se oko 30 studenata, a među dobrovoljcima su bili i profesori, zajedno sa dekanom Srđom Aleksićem“, kazao je Jelovac.

Predsjednica Studentskog Parlamenta Univerziteta Crne Gore Sara Arianna Serhatlić kazala je da će na svakom fakultetu UCG, u narednom periodu, biti organizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi.

„Akcija na Građevinskom fakultetu je prva u ovoj studijskoj godini. Slijedi nam akcija na Prirodnomatematičkom fakultetu, u decembru. Ova aktivnost se organizuje u saradanjii sa studentskim predstavnicima koji su članovi Studentskog parlamenta“, rekla je Serhatlić. Ovim činom, dodala je, studenti dokazuju da imaju svijest o humanosti i želji da doprinosu opštem dobru ljudi.

Dobrovoljni davalac krvi, student druge godine Građevinskog fakulteta Jovan Mićunović, kazao je da je ovo drugi put da daje krv. Prvi put je to bila pomoć osobi kojoj je bila potrebna krv, a danas želja da se pridruži humanitarnoj akciji.

Studenti se o kampanji „Krv nije voda“ mogu informisati putem web portala i naloga na društvenim mrežama Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta, kao i kod studenata povjerenika.

Kampanja „Krv nije voda“ ozvaničena je u aprilu ove godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, a u partnerstvu sa Studentskim  parlamentom Univerziteta Crne Gore. Osim studenata, kampanji se mogu pridružiti nastavnici, istraživači, saradnici i administrativno osoblje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com